Video

YouTube-mainonta

Haluatko videoillesi suuremman yleisön? Ilmiöt ovat harvoin ilmaisia, vaan niiden rakentamiseen pitää käyttää myös rahaa.

Moni mainostaja unohtaa, että YouTube ei ole televisio. Telkkaria varten tehdyt filmit eivät välttämättä toimi YouTubessa. Toinen koulukunta laittaa kyllä aikaa ja rahaa erityisesti verkkoa varten suunniteltujen videoiden tuotantoon, mutta ei muista varata budjettia yleisön tavoittamiseen.

YouTube-mainonnan edut

Miksi YouTube-mainonta kannattaa? Miten se eroaa vaikkapa perinteisesti televisiomainonnasta?

YouTube-mainonnan tärkeimmät edut ovat:

  • maksat vain niistä mainoksista, jotka sitouttavat käyttäjän
  • tavoitat kohderyhmäsi paremmin: mainontaa voi kohdistaa useilla eri kriteereillä
  • tulokset ovat mitattavia ja data mahdollistaa jatkuvan kehittämisen

Jos käyttäjä ei kiinnostu tarjotusta sisällöstä ja ohittaa mainoksen ennen kuin hän on katsonut sen loppuun tai vähintään 30 sekunnin ajan, mainosnäytöstä ei peritä maksua. Pre-roll -videomainoksen voi ohittaa ensimmäisen 5 sekunnin jälkeen, jolloin fiksusti suunnittelulla mainoksella ehdit kuitenkin tavoittaa käyttäjän tärkeimmällä viestilläsi. Voit asettaa kampanjalle  päiväkohtaisen budjetin, jota voit tarkistaa reaaliajassa. Näin varmistat, etteivät mediakustannukset nouse yllättäen pilviin.

Kohderyhmien valinnassa voit hyödyntää mm. ikään, sukupuoleen, sijaintiin, käyttäytymiseen tai kiinnostuksen kohteisiin liittyviä kriteerejä. Voit myös testata mainontaasi tai tuottamiesi videosisältöjen toimivuutta haluamissasi kohderyhmissä.

Youtuben mainospaikat ostetaan suurelta osin Google AdWordsin kautta, jolloin saat laajasti dataa mainoksien tehosta. YouTube tarjoaa myös oman analytiikkatyökalun, ja lisäksi data on mahdollista yhdistää Google Analytics -tiliin. Mitattavuus, tuloksellisuus ja jatkuva kehittäminen varmistavat, että teet oikeita asioita ja kohdennat rahasi oikein.

Monipuoliset mainosmuodot

YouTube tarjoaa mainostajalle useita erilaisia mainosmuotoja. Tiesitkö, että et välttämättä edes tarvitse omia videoita mainostaaksesi YouTubessa? On hyvä huomioida, että jos käytät omaa videota mainontaan, ei mainosvideoksi sovellu sama video, jolla fiilistelet somessa. Mainosvideot ovat oma lukunsa. Kysy meiltä, niin kerromme lisää!

Mainostyyppejä on kolme:

1. Display-verkoston mainospaikat

Youtubessa löydät kaksi Googlen sisältöverkostoon kuuluvaa banneripaikkaa teksti- ja kuvamainoksille: yksi videosivun oikeassa yläkulmassa ja yksi suoraan videon päälle ilmestyvä. Oikeassa yläkulmassa oleva mainospaikka toimii usein myös videomainoksen kanssa kumppanina, jolloin banneri tukee videomainoksen viestiä ja jää näkyviin videomainoksen päätyttyä.

2. Videomainokset

Youtuben videomainokset, jotka ostetaan AdWordsin mainoshuutokaupan kautta, ovat malliltaan Trueview-mainoksia. Trueview-videomainokset näkyvät sekä Youtubessa että Googlen yhteistyökumppanien sivustoilla. Trueview-videomainosten kohdalla maksat vain näytöistä, jotka sitouttavat käyttäjän. Mikäli käyttäjä ei kiinnostu tarjotusta sisällöstä ja ohittaa mainoksen ennen kuin hän on katsonut sen loppuun tai vähintään 30 sekunnin ajan, mainosnäytöstä ei peritä maksua.

3. Muut mainonta Youtubessa

Youtube tarjoaa mainostajille myös muita mainosmahdollisuuksia:

  • Youtuben ”Masthead”, eli Youtuben etusivun ylälaidassa oleva suuri banneripaikkaa. Tätä mainospaikkaa ostetaan suoraan Googlen myyntiedustajalta varauksena mainoshuutokaupan sijaan. Hinnoittelussa käytetään kiinteää päivähintaa.
  • Youtubessa on myös Standard in-stream videomainoksia, Trueviewn sijaan. Standard videomainokset eroaa Trueview-mainoksista siinä, että käyttäjä ei pysty ohittamaan näitä mainoksia. Myös tämä mainosmuoto myydään varauksena joko päivä- tai näyttöhintaan suoraan Googlen myyntiedustajalta, mainoshuutokaupan sijaan.
  • Youtubeen on  viime vuoden aikana alkanut ilmestyä Googlen tuotemainospaikkoja, mutta valitettavasti tämä mainosmuoto ei ole vielä saatavilla Suomessa.

Maksullisen näkyvyyden lisäksi kannattaa huolehtia myös maksuttomasta näkyvyydestä eli YouTube-optimoinnista!

Mikäli kaipaat apua tuloksellisen Youtube-mainonnan suunnittelussa ja toteutuksessa, ota yhteyttä: yhteys@tulos.fi tai soita 09 611 112.

Suunnittelu

Suunnittelu

Pitkä kokemuksemme digitaalisen markkinoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta tuo suunnitelmiimme muita vahvemman liiketoimintanäkökulman.

Asiakaskokemus

Asiakaskokemus

Tiedätkö, missä, miten ja milloin asiakkaasi haluaa palvelua? Säilyykö asiakkaasi hymy jokaisessa kohtaamisessa?

Maksettu media

Maksettu media

Online-mainonta tuo lisää kohderyhmääsi kuuluvia vierailijoita verkkopalveluusi.

Sisältömarkkinointi

Sisältömarkkinointi

Onnistunut sisältömarkkinointi alkaa panostamalla laadukkaaseen ja monipuoliseen sisältöön.