Konversio-optimointi – ohjaa asiakkaasi oikeaan suuntaan

Moni markkinoija investoi empimättä siihen, että verkkosivustolle saadaan lisää kävijöitä. Vähintään yhtä tärkeää on kuitenkin varmistaa, että kävijät myös konvertoituvat eli tekevät sivustolla toivotut toimenpiteet: ostavat verkkokaupasta, tilaavat uutisirjeen, jättävät tarjouspyynnön... Me autamme sinua kehittämään sivustosta tehokkaamman myyntikoneen ja parantamaan konversioprosenttia.

Varaa maksuton lietsontasessio

Konversio-optimoinnin hyödyt

Konversio-optimointi (conversion rate optimization, CRO) on prosessi, jolla nostamme verkkosivustosi tuottavuutta ja muutamme verkkosivustosi kävijät tehokkaammin ostaviksi asiakkaiksi. Konversio-optimointi kasvattaa asiakkaidesi ostotiheyttä ja nostaa asiakkaiden keskiostoksen määrää.

Meillä Tuloksella emme konversio-optimoinnissa tyydy siihen, että konverisioiden määrä kasvaa. Tavoitteenamme on myös sitouttaa loppuasiakkaat palveluusi ja muuttaa kertaostajat kanta-asiakkaiksi.

Pyrimme konversio-optimoinnilla kohti seuraavia tavoitteita:

  • Suurempi tarjouspyyntöjen määrä
  • Suurempi verkkokaupan keskiostos
  • Kävijät tutustuvat ja sitoutuvat tarjontaan tehokkaammin
  • Useampi verkkosivuston kävijä tilaa uutiskirjeen

Lisäksi parannamme verkkopalvelun käytettävyyttä ja helpotamme ostopolkua ohjaamalla asiakasta oikeaan suuntaan. Pienikin panostus konversio-optimointiin on tehokas tapa moninkertaistaa markkinointipanostuksistasi saatu hyöty.

Konversio-optimointi Tuloksella

Konversio-optimointi tarkoittaa meille sivuston kehittämistä tavoilla, joiden toimivuus voidaan todistaa. Oletukset eivät riitä meille, vaan kyseenalaistamme ja testaamme kaiken. Miksi tyytyä arvauksiin, kun sivustoa voidaan kehittää mitattuihin tosiasioihin nojaten? Aloitamme hypoteesista, jonka perusteella muodostamme testin. Kun testi on valmis, tehdään tulosten perusteella sivustolle tarvittavat muutokset.

Mittaamalla todennetut havainnot ovat konversio-optimoinnin perusta, mutta pelkät tosiasiat eivät tee verkkosivustosta parempaa. Kun konversio-optimoinnilta tahdotaan oikeita tuloksia, on verkkosivustolta löydettävä pullonkaulat, joissa verkkosivusto saa käyttäjät kompastelemaan. Kyse voi olla pienistä yksityiskohdista, joiden havaitseminen edellyttää analyyttista ja harjaantunutta silmää. Ja sitähän meillä on.

Toimintamallimme

Kun olemme web-analytiikan ja havainnoinnin avulla selvittäneet, miten tehokkaasti verkkosivusto toimii ja missä sen pullonkaulat piilevät, ryhdymme parantamaan sivuston toimivuutta. Voimme lähteä liikkeelle esimerkiksi siitä havainnosta, että yhteydenottopyyntöjä ei tule tarpeeksi tai että jokin muu sivuston osioista ei toimi tavoitteiden mukaisesti. Otamme testien suunnittelussa aina huomioon asiakkaamme liiketoiminnan tavoitteet, jotta tekemisen suunta on oikea.

Testaamalla erilaisia variaatioita ja kehitysideoita keräämme tietoa niiden toimivuudesta verkkosivustolla. Testausdatan perusteella toteutetaan toimivampi kohdesivu, joka ohjaa kävijät tehokkaammin kohti toivottua toimenpidettä.

Konversio-optimointi ei ole yksittäinen toimenpide tai projekti, jonka jälkeen sivusto on täydellinen. Kehitettävää ja parannettavaa on aina. Jatkuvalla konversio-optimoinnilla varmistamme, että verkkosivuston tuottavuus kehittyy oikeaan suuntaan tänään ja huomenna.

Asiantuntijaltamme

Pienikin panostus konversio-optimointiin on tehokas tapa moninkertaistaa markkinointipanostuksistasi saatu hyöty.

Tommi Karvinen, Head of SEO & CRO

Laita verkkoliiketoimintasi kasvuun

Varaa nyt tehokas lietsontasessio

Tiimimme

Tommi Karvinen

Head of SEO & CRO

Eeva Honkala

Client Director, SEO Consultant & Senior Marketing Automation Consultant

Riikka Vanhakarhu

Client Director & Senior Strategic Consultant