Sanna Pänkäläinen

Sanna on maksettuun sosiaalisen median mainontaan, vaikuttajamarkkinointiin sekä sisältöihin erikoistunut digimarkkinoinnin asiantuntija. Koulutukseltaan Sanna on markkinointiin suuntautunut KTM.

Digimarkkinoijaksi Sanna on päätynyt intohimon ohjaamana – tosin hieman mutkien kautta. Nuorena Sannan haaveammatti oli ryhtyä sisustussuunnitelijaksi, ja hänet on suunnittelutöiden puolesta muun muassa palkittu asuntomessujen parhaalla kohteella. Samaan aikaan, kun Sanna toimi sisustussuunnittelijana, hän perusti sisustusblogin ja alkoi kasvattamaan omaa yleisöä jo ennen kuin Instagramia oli vielä perustettukaan.

Sanna alkoi kiinnostumaan somemarkkinoinnista yhä enemmän käytännön kokemuksen kautta toimiessaan vaikuttajana ja on sittemmin päässyt tekemään niin maksettua somemainontaa kuin myös vaikuttajamarkkinoinnin strategista suunnittelua useille globaaleille ja lokaaleille brändeille. Kun Facebookissa ei ollut vielä maksettua mainontaa, joutui huomattavasti enemmän miettimään sisältöjen näkökulmasta, miten saada postaukset toimimaan. Somealan yrittäjänä toimimisen lisäksi Sanna on työskennellyt muun muassa maailman suurimmassa mediatoimisossa, GroupM:llä, jossa hän on syventänyt maksetun mainonnan osaamistaan. Lisäksi Sannalla on vahva kokemus vaikuttajamarkkinoinnista ja sen integroimisesta osaksi markkinointistrategiaa. Sosiaalisen median markkinoinnissa Sanna sanoo ennen kaikkea uskovansakin datan ja vuorovaikutteisuuden hyödyntämiseen sekä systemaattiseen testaamiseen:

“Eniten mä uskon datan hyödyntämiseen – data on yksi tärkeimmistä elementeistä markkinoinnin onnistumista mitattaessa. Datan lisäksi näen tärkeänä ihmiseltä ihmiselle -viestimisen. Some on pohjimmiltaan vuorovaikutteinen kanava, ja tämä on ehkä vielä hieman alihyöydynnetty asia yritysten keskuudessa. Asia kytkeytyy vahvasti myös vaikuttajamarkkinointiin – ihmiseltä ihmiselle -viestiminen tuntuu usein yleisöstä autenttisemmalta ja uskottovammalta kuin yrityksen suora mainos.”

Sanna nauttii asiantuntijatyöstä ja asiakkaiden kanssa läheisessä tekemisessä olemisesta. Työssä Sannalle on aina ollut tärkeää asiakkaiden aito auttaminen ja asiakkaiden liiketoiminnan kehittäminen asiakasrajapinnassa.

Sannassa yhdistyy vahvasti ammatillinen vauhdin halu ja kokeilumielisyys, ja lapsuudessa hän haaveili muun muassa formulakuskin ja astronautin urasta. Nykyään hän näkee näiden puolien yhdistyvän hyvin nykyisessä työssään. Vauhdinhurman lisäksi Sanna kokea tärkeinä arvoina elämässä oikeudenmukaisuuden sekä empatian, ja hän on tehnyt myös vapaaehtoistyötä löytökoirien parissa. Lisäksi Sanna on kouluttautunut joogaohjaajaksi ja harrastaa aktiivisesti tanssimista – Sannan löytääkin vapaa-ajallaan ennemmin tanssilattialta kuin baarista.