Samuli Leinonen

Samuli on lähtöisin Hämeenlinnasta, mutta päätyi jo nuorella iällä Helsinkiin töiden perässä. Hän on työskennellyt 2000-luvun alusta lähtien markkinoinnin ja myynnin parissa erityisesti in-house-tehtävissä. Samulille onkin karttunut kokemusta hyvin erilaisilta toimialoilta, kaikkein eniten kuitenkin B2B-markkinoinnista ja mobiilialalta. Oppina tästä hänelle on kehittynyt hyvä bisnesvainu ja ymmärrystä hyvin erilaisilta toimialoilta.

Toimistopuolelle Samuli hyppäsi vuonna 2017 ja viihtyy toimistomaailmassa sen vaihtelevuuden ja monipuolisuuden vuoksi edelleen. Toimistossa työskentelemisessä Samulia viehättää myös se, että ympärillä puuhaa eri digimarkkinoinnin osa-alueisiin perehtynyt tiimi, jonka kanssa sparrailla ja oppia uutta. Uuden oppiminen onkin alalla välttämättömyys, sillä digimarkkinointi kehittyy jatkuvasti. Juuri se tekee alasta kiinnostavan.

Samulin ensikosketus hakusanamainontaan tapahtui vuosina 2006–2007, ja suurempiin Ads-budjetteihin hän pääsi käsiksi 2010-luvun alussa. Samuli onkin tottunut työskentelemään paitsi suurten budjettien, myös suurien datamäärien parissa.

Samuli näkee, että datan merkitys korostuu markkinoinnissa tulevina vuosina yhä enemmän, kun koneoppiminen ja automatiikka valtaavat alaa. Asiantuntijoiden työksi jää ennen kaikkea tulkita tuloksia ja varmistaa, että markkinoinnin parametrit ovat oikeat. Toisena merkittävänä tulevaisuuden trendinä hän näkee luovan työn ja ”dataskenen” yhdistymisen: luovien ja teknisten tekijöiden on opittava keskustelemaan paremmin keskenään ja tekemään yhteistyötä.

”On vaikea sanoa, mihin ala kehittyy vaikkapa seuraavan viiden vuoden aikana. Tiedän kuitenkin mitä ja missä tahdon olla: tahdon olla hyvä työssäni ja tehdä sitä nimenomaan toimistossa.”

Tyyppinä Samuli on kiltti ja rento. Vapaa-ajallaan hän kunnostelee rintamamiestaloa, puuhaa yhdessä perheen kanssa pihahommissa ja roplailee lukuisia polkupyöriään. Samuli tunnetaan myös suurena hyvän oluen ja perunalastujen ystävänä. Perjantaisin sekä Google Ads, polkupyörät että talon korjauspuuhat saavat jäädä, kun Samuli korkkaa pullon kylmää pilsiä ja repäisee auki pussillisen paprikasipsejä.