Vuosi ilman Tulosta – oppini tuloslaisuudesta

Olin Tulokseen tullessani yrityksen kymmenes työntekijä ja sain nähdä yrityksen koko hienon kasvukaaren pienestä start upista vahvaksi strategiseksi liiketoiminnan kumppaniksi.
Vuoteni ilman Tulosta on ollut melkoinen, ja myös poikkeuksellisen aurinkoinen. Vietimme koko talven perheen kanssa Aasiassa sekä Australiassa matkustaen ja palasimme kevään kannustamana takaisin Suomeen huhtikuussa.
Tuloksessa vietetyt vuoteni olivat elämäni opettavaisinta aikaa ja mietin niitä edelleen kiitollisena. Kuuden vuoden aikana urapolkuni johti viestinnän konsultista, hakukoneoptimoinnin yksikön vetäjäksi, digistrategiksi ja viimeisimpänä henkilöstöjohtajaksi, Chief Happiness Officeriksi.
Olen aina ollut helposti kyllästyvää sorttia ja Tuloksessa tähän taipuvaisuuteni vastattiin hienosti antamalla jatkuvasti uusia haasteita eteeni. Sain kasvaa ja kehittyä haluamaani suuntaan uusien roolieni myötä.
Muistan Tuloksen työhaastatteluni seitsemän vuotta sitten edelleen hyvin. Lassen kysyessä ”Mikä saisi sinut vaihtamaan työpaikkaa?” vastaukseni oli ”Se, että en oppisi mitään uutta.” Tätä ei tarvinnut Tulos-vuosien aikana pelätä.
Lähtöni vuosipäivänä onkin hyvä muistella mitä kaikkea kuudesta vuodesta Tuloksessa jäi käteen? Ainakin nämä seuraavat asiat tulevat päällimmäisenä mieleen.

  1. Rohkeutta

Tällä hetkellä omassa tekemisessäni uuden median rakentamisessa olen joka päivä sellaisten asioiden äärellä, joita en ole tehnyt koskaan aiemmin. Näiden asioiden tekeminen ei kuitenkaan pelota, sillä olen oppinut luovimaan omalla epämukavuusalueellani Tuloksen vuosien ansiosta. Toisaalta pääsen myös tekemisessäni hyödyntämään niitä taitoja, jotka jo osaan todella hyvin. Taitoja, jotka opin Tuloksessa.

  1. Oman työn johtamisen hallintaa

Tuloksessa elää vahva itseohjautuvuuden kulttuuri. Vastuuta annetaan niin paljon kuin haluat sitä kantaa ja työskennellä saat hyvin vapaasti. Tekemisessä tulokset puhuvat puolestaan ja esimerkiksi töitä saa tehdä missä ja milloin itselleen parhaaksi näkee. Tuloksessa annetaan paljon valtaa ja vapauksia, jotka tuovat mukanaan myös runsaasti vastuuta.

  1. Hyvät verkostot

Sapattivapaani aikana lähdin luomaan omaa juttuani, äitien omaa sivustoa Mutsimediaa. Mutsimedia julkaistiin huhtikuun lopulla ja tällä hetkellä tekijöitä on lisäkseni jo kuusi. Sivustolla on tuhansia kävijöitä viikossa ja olemme jo median alkuvaiheessa tehneet yhteistyötä monen tunnetun brändin kanssa, sillä olen voinut käyttää hyödyksi Tuloksen vuosieni aikana hankittuja kontakteja yhteistyön synnyttämisessä.

  1. SEO-osaamista

Tuloksessa sain tehdä töitä todella lahjakkaiden ihmisten kanssa ja ympärilläni olivat kiistatta Suomen parhaimmat digitaalisen markkinoinnin osaajat. Työskentelin näiden vuosien ajan itseäni osaavammassa seurassa, mistä saan edelleen olla äärettömän kiitollinen. Luin myös tuloslaisena varmasti enemmän ammatillisia kirjoja kuin koko opiskeluaikanani. Nämä kirjat löytyvät edelleen Tuloksen omasta kirjastosta Kampista.

  1. Liiketoimintataitoja

Kaikki kolmikirjaimiset iki-ihanat liiketoimintaan liittyvät lyhenteet kuten esimerkiksi ROI, CLV, NPS ja KPI tulivat tekemisessä tutuiksi Tuloksessa. Kuten myös analytiikka, tiedolla johtaminen ja kaiken mittaaminen. Päätöksiä tehtiin mutun sijaan datalla ja päämääränä oli aidosti auttaa asiakasta tekemään liiketoiminnallisesti parempia päätöksiä. Tekeminen oli tavoitteellista ja järjestelmällistä, kuten tuloksellisessa bisneksessä kuuluukin.
Syy, miksi viihdyin samassa työpaikassa kuusi vuotta, kiteytyy hyvin Tuloksen arvoihin: löysin Tuloksesta ammatillisen kodin, jossa molemmat jaoimme samat arvot. Tuloksen kulttuurin tukipilarit ”rehellisyys, rohkeus, opi, opeta ja mokaa” pysyvät mukanani todennäköisesti koko loppuelämäni.

Laita verkkoliiketoimintasi kasvuun

Varaa nyt tehokas lietsontasessio