Mobiilin aikakaudella brändi rakentuu mikrohetkissä

Älypuhelimilla tehtyjen hakujen määrä kasvaa, ja esimerkiksi resepteissä se ylittää jo desktopilla tehdyt haut. Palveluiden ja sisällön kohdentaminen yksittäisten käyttäjien tarpeisiin on entistä tärkeämpää, sillä mobiilissa ratkaisu halutaan nopeasti. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi illallispöydän varaaminen bussissa tai elokuvateatterin näytösaikojen selvitys ja elokuvalipun ostaminen. Kohtaamisista rakentuu brändi, joka on aidosti läsnä kuluttajien arjessa.

Hakumarkkinoinnin trendit TOP 6

  1. Mobiilin merkitys vain kasvaa – nopeasti
  2. Kuluttajakäyttäytyminen ajaa kehitystä, ei teknologia
  3. Mikrohetket – asiakas kohdataan ostopolun eri vaiheissa
  4. Videosisällöt ovat jo peruskamaa – YouTube Suomen 3. suurin kaupallinen tv
  5. Sisältöstrategian tärkeys – eri käyttötarkoitukset vaativat erilaista sisältöä
  6. Muista mitata – jos et mittaa, et tiedä onnistuitko

Mobiilin etu on, että laite on aina mukana ja tieto saatavilla. Kärjistetysti voisi sanoa, että jos palvelusi ei skaalaudu mobiiliin, et ole olemassa.

Mobiili on läsnä mikrohetkissä

Ossi Ahto korosti, että kun tiedät, mitä asiakkaasi hakevat, pystyt tarjoamaan relevanttia sisältöä. Asiakkaat etsivät verkosta ratkaisuja erilaisiin elämäntilanteisiin. Joku alkaa suunnitella lähestyvää lomaa, toiselta hajosi aamiaisella kahvinkeitin ja hän haluaa löytää mahdollisimman nopeasti uuden. Kun yritys tuntee asiakkaidensa ostopolut ja niiden eri vaiheisiin liittyvät tarpeet, pystytään asiakkaat kohtaamaan mikrohetkissä ja tarjoamaan niihin relevanttia, asiakasta palvelevaa sisältöä.

Aamuseminaarissa painotettiin myös sisältöstrategian tärkeyttä. Suunnitelmallinen asiakaspalvelu ja sisältöjen kohdentaminen mikrohetkiin mahdollistaa kustannustehokkaan markkinoinnin ja tuo parhaat tulokset. Sisältöstrategian avulla varmistat, että sisältösi on löydettävissä ja relevanttia. Strategia auttaa myös saamaan synergiaetua eri kanavista ja tarjoamaan asiakkaalle sama palvelukokemus kanavasta riippumatta. Karoliina Heinonen huomautti, että eri käyttötarkoitukset vaativat erilaista sisältöä. Verkossa on selailijoita, jotka etsivät inspiroivaa ja uutta sisältöä, kun taas etsijät hakevat relevanttia, informatiivista sisältöä, josta on apua johonkin ongelmaan.

Katso myös mobiilimarkkinointi.

YouTube kannattaa ottaa vakavasti

Nyt, jos koskaan myös YouTube kannattaa ottaa vakavasti, muistutti Karoliina Heinonen. YouTube ei ole vain nuorisomedia. Suomalaisista YouTube-katsojista 43 % on yli 40-vuotiaita (kts. kuva alla). Miehiä on katsojista hieman yli puolet (55 %). Kaiken kaikkiaan 2,2 miljoonaa suomalaista katselee YouTubea viikoittain, ja yli puolet heistä päivittäin. Myös YouTuben käyttö mobilisoituu, sillä jo puolet videoiden katseluista tapahtuu mobiililaitteilla. Tilaisuuden yleisöstä puolella oli jotain markkinointisisältöä YouTubessa. Myös tämä kuvaa, miten valtava käyttämätön potentiaali YouTubessa siis vielä on.

Suomalaiset YouTube-käyttäjät 2015
Kuva. Googlen tilastoja YouTube-käyttäjistä Suomessa 2015.

Kuten niin usein verkkoliiketoiminnasta – tai mistä tahansa liiketoiminnasta! – puhuttaessa, kaikessa tekemisessä pitäisi muistaa mittaaminen. Ossi Ahto antoi esimerkkejä, miten mittareita voi jakaa esimerkiksi ostoaikomusta, sitoutumista ja muistamista kuvaaviin. Ostoaikomusta voi mitata esimerkiksi interaktiivisten osien ja kehotusten klikkausten kautta.
*** *** ***
Tarjoamme jatkuvasti mahdollisuuksia saada ajankohtaista tietoa digitaalisesta kehityksestä seminaareissamme ja koulutuksissamme.

Laita verkkoliiketoimintasi kasvuun

Varaa nyt tehokas lietsontasessio