Mitä EU:n tuore tietosuojapäätös tarkoittaa? Mitä pitää tehdä?

Päätöstä tuomioistuin perustelee sillä, että Yhdysvaltain turvallisuusviranomaisilla on käytännössä esteetön pääsy kaikkien yhdysvaltalaisten palveluiden käyttäjätietoihin. Tämä päätös poikkeaa aiemmasta Safe Harbour -protokollasta, jossa katsottiin EU-kansalaisten tietojen olevan riittävän hyvässä turvassa myös Yhdysvalloissa.

 

 

Pitääkö nyt katkoa piuhat jenkkeihin?

 

Mitä tämä tarkoittaa suomalaisille yrityksille?

Äkkiseltään muuttunut tulkinta ei velvoita yrityksiä tekemään äkkiliikkeitä omalla kustannuksellaan. Ensin on odotettava, että asiasta tulee jatkolinjauksia sekä EU-tasolta että kansallisilta viranomaisilta.
Tilanne on sama kuin diesel-Volkswagenin omistajilla. Heidän ei tarvitse lopettaa autonsa käyttöä.
Tilanteen selkiytyminen kestää kuukausia. Luvassa on paljon vääntöä ja lobbausta asian puolesta ja vastaan. Tulkinnat ovat kaikkea muuta kuin selviä ja palveluntarjoajat vetoavat nykykäytäntöjensä puolesta, kuten tästä Microsoftin tiedotteesta käy ilmi.

 

Ensimmäiset opportunistit ovat toki jo liikkeellä. He markkinoivat palvelujaan uusien sääntöjen mukaisina. Tosiasiassa voimaantulevia käytäntöjä ei tiedä vielä kukaan. Eikä ole mitään syytä olettaa, etteivätkö suuret palveluntarjoajat kuten Google pystyisi sopeutumaan uuteen tilanteeseen.

 

Mitä tämä tarkoittaa kuluttajille?

Lyhyellä aikavälillä palvelujen käyttö jatkuu kuten ennenkin.

 

Laita verkkoliiketoimintasi kasvuun

Varaa nyt tehokas lietsontasessio