Toni Voutilainen 17.9.2010

Minkä arvoinen on kärkipaikka Googlessa?

Kaikkihan sen tietävät. Mitä korkeammalle Googlen hakutuloksissa pääsee, sen parempi. Mutta miten paljon parempi? Kärkipaikka Googlessa tuo tuplasti enemmän liikennettä kakkospaikkaan verrattuna.
Kyllä vain, yli 8,2 miljoonaan näyttökertaan perustuvan otannan tulokset puhuvat puolestaan. Testin suoritti Chitika, hakuun kohdennettuja mainosratkaisuja tarjoava ja sitä kautta mielenkiintoista tutkimustietoa tuottava jenkkiyritys.
Kärkipaikka Googlessa toi 34,35 % kaikesta hakutulossivun liikenteestä, suurin piirtein yhtä paljon kuin sijat 2-4 yhteensä ja selvästi enemmän kuin sijat 5-20 yhteensä.
Suurin hyppäys prosentuaalisesti tapahtui toisen hakutulossivun kärjestä (sija 11) ensimmäisen sivun pohjalle (sija 10), jossa 10. sija saa 143 % enemmän kävijäliikennettä. Toki näillä sijoilla %-osuus kokonaisliikenteestä on marginaalinen, tuo hyppäys on nimittäin 1,11 % → 2,71 %. Näiltä sijoilta ylöspäin %-osuudet liikenteestä voimistuvat voimakkaasti kohti kultaista ykkössijaa.
Johtopäätökset?
Testitulokset puhuvat raakaa kieltä. Mieti missä kohtaa itse olet:
1. Mikäli yrityksesi ei yllä kärkisijoille asti, suosittelemme aloittamaan systemaattisen hakukoneoptimoinnin viipymättä.
2. Jos yrityksesi ei meinaa löytyä hakutulossivuilta ollenkaan, on kustannustehokas ja nopeampi vaihtoehto kärkeen pääsyksi hakusanamainonta.
3. Mikäli olet jo kärkisijoilla, onnittelemme! Tässä vaiheessa kannattaa varmistua, että kävijäliikenne tuottaa myös kassavirtaa. Konversio-optimoinnilla saadaan paitsi nostetta myyntiin, myös tyytyväisempiä ja uskollisempia asiakkaita.
Mielenkiintoisia case-esimerkkejä Tuloksen konversio-optimoinnista on tulossa pian―älä missaa niitä!
Google - Kärkisijainnin arvo
Lähde: http://chitika.com/research/2010/the-value-of-google-result-positioning/

Toni Voutilainen

Head of Paid Search

Toni on yksi Suomen kokeneimmista Google-mainonnan asiantuntijoista ja pioneeri sen testaamisessa, mittaamisessa ja valjastamisessa bisneksen kasvattamiseen. Menestystarinoita löytyy niin Suomen mittakaavassa kuin kansainvälisestikin. Työnkuvaan kuuluu myös kompetenssiosaamisen kehittäminen koko toimiston tasolla.

Laita verkkoliiketoimintasi kasvuun

Varaa nyt tehokas lietsontasessio