Kumppanuusmarkkinointi

Kumppanuusmarkkinointi on markkinointimuoto, jossa yritys maksaa korvauksen mainoskumppaneilleen heidän tuottamiensa tulosten perusteella.

Yritys voi maksaa palkkiota kumppanille esimerkiksi jokaisesta kävijästä, liidistä tai myynnistä. Kumppanuusmarkkinointi on siis tulospohjainen mainontamuoto. Kumppanuusmarkkinoinnista käytetään joskus myös termejä ”affiliate-mainonta”, ”affiliate-markkinointi” tai ”tulospohjainen mainonta”.

Yksi kumppanuusmarkkinoinnin pioneereista on Amazon, jolla on ollut oma kumppanuusohjelma vuodesta 1996. Siinä kumppaneille maksetaan prosentuaalinen palkkio heidän tuottamistaan myynneistä.

Kumppanuusmarkkinointia tarjoavat muun muassa siihen erikoistuneet yritykset, jotka välittävät usean eri yrityksen kumppanuusohjelmia. Suomessa toimivia kumppanuusverkostoja ovat esimerkiksi TradeTracker, Adtraction, Netbooster Affiliate ja EuroAds.

Englanniksi kumppanuusmarkkinointi tunnetaan mm. termeillä affiliate marketing ja performance marketing. Kumppanuusmarkkinointiin liittyviä mittareita ovat mm. CPA (Cost Per Action) ja CPL (Cost Per Lead).

Lue lisää affiliate-markkinoinnista!

Laita verkkoliiketoimintasi kasvuun

Varaa nyt tehokas lietsontasessio