Googlen uudet päivitykset, ja miten ne vaikuttavat

Lisäksi on tulossa Penguin 3.0 päivitys oletettavasti lähiaikoina. Jotta voimme tietää, miten päivitykset ovat vaikuttaneet tai tulevat vaikuttamaan, on meidän ymmärrettävä, miten Googlen hakualgoritmi toimii kokonaisuudessaan.
Kuvitellaan Googlen hakualgoritmi DNA ketjuna. Jos esimerkiksi Panda-osa päivitetään 4.0 muotoon, se ei tarkoita, että koko algoritmi uudistuu. Tässä tapauksessa ainoastaan Panda-osio päivittyy. Visuaalisuuden nimissä voimme jakaa Googlen algoritmin useaan osaan. Tällaisia osia ovat esimerkiksi Panda, Penguin ja Pay Day Loan (ks. kuva ylhäällä).

Google Panda 4.0

Google Panda on aina ollut päivitys, joka vaikuttaa pelkästään sisältöön. Vaikuttamalla tarkoitan siis huonoa sisältöä. Huono sisältö on yleensä käyttäjien kirjoittamaa (ei millään pahalla^^), ja tällainen sisältö kaipaa usein ylläpitoa ja moderointia, jotta huonon sisällön määrä ei kasva suhteettoman suureksi hyvään sisältöön nähden.
Hyvänä esimerkkinä Panda päivityksen vaikutusvallasta mainitsen tapauksen Ebay. Google pyöritti 20.5.2014 uusimman Panda-päivityksen pihalle. Samana päivänä Ebayn hakukonenäkyvyys tippui ensimmäisten sivujen tilastoista 75 prosenttia ainakin Sistrix-vertailun mukaan. Kukaanhan ei myönnä taikka kiellä mitä Googlen päivityksistä aiheutuu. Kuitenkin pitää kysyä, oliko tippuminen silkkaa sattumaa, vai Panda-päivityksen raaka voima?
Itse olen sitä mieltä, että tippuminen johtui yhteisökauppapalvelu Ebayn kauppiaiden kirjoittamasta surkeasta sisällöstä, joka oli huonosti kirjoitettua, olemattomalla sisältörakenteella terästettyä ala-arvoista tekstiä. Ainakin 75 prosenttia siitä.

Google Pay Day Loan 2.0

Affiliate-markkinoilla (kumppanuusmarkkinoinnilla) tarkoitetaan sitä, että jotkut blogien tai sivustojen omistajat mainostavat joitain tuotteita saadakseen myyntikomissioita.
Pikavippi (eng. Pay day loan) on yksi suosituimmista affiliatemarkkinoinnin kohteita korkeiden komissioiden ansiosta. Googlen hakutulokset alkoivat muutamia vuosia sitten täyttymään affiliatesivustoista, kun pikavippien valtaama finanssiala kävi kuumimmillaan. Koska Google haluaa tarjota käyttäjilleen parasta mahdollista sisältöä, eli tässä tapauksessa suoraan pikavippifirmojen sivuja, jos käyttäjä hakee sanalla ”pikavippi”, ryhtyi Google vastatoimiin. Google julkaisi Pay Day Loan -algoritmipäivityksensä tavoitteenaan kitkeä huonolaatuiset affiliatesivustot.
Pay Day Loan -päivitys on eniten vaikuttanut kumppanuusmarkkinointisivustoihin. Tämän tietäen on kuitenkin toivottavaa, että yritykset, jotka käyttävät markkinoinnissaan affiliatemainontaa, tekisivät säännöllisesti affiliate-auditointeja, jotta affiliatekumppanien mainonta pysyisi aisoissa ja yrityksen linkkiprofiili pysyisi puhtaana. Huonoilla linkeillä voi olla nimittäin kielteinen vaikutus hakukoneoptimointiin.
Myös Google Penguin 3.0 päivitys on tulossa. Lue siitä lisää viime kirjoituksestani ”Pingviini tulee, oletko valmis?”.

Laita verkkoliiketoimintasi kasvuun

Varaa nyt tehokas lietsontasessio