Ensimmäiset kuukaudet Tuloksella

Paljon on ehtinyt tänä aikana tapahtua ja uutta on saanut oppia. Monet asioista ovat tietenkin samoja kuin aina työpaikkaa vaihtaessa: pitää toimittaa vero- ja pankkitiedot, tilata uudet käyntikortit ja käydä valokuvauksessa, mutta tämä niin sanotusti asiakkaan puolelta pöytää toiselle puolelle siirtyminen on ollut jotenkin vielä hieman erilaisempaa. Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun olen itsekseni ja välillä ääneenkin todennut, että ”Juuri näinhän tämä asia tosiaan pitääkin tehdä!”. Ja toivottavasti olen osannut myös antaa sen toisen pöydän puolen asiantuntemukseni hyödyttää Tulosta.
Monesti olen kyllä saanut hämmästellä, että puhunko vaikkapa SEO– tai analytiikka-asiantuntijoidemme kanssa aina edes samaa kieltä, niin asiantuntevasti ja oudoilla termeillä monista asioista puhutaan. Taitoja karttuu ja tietoa tarttuu koko ajan, siitä on pitänyt huolen minulle räätälöity perehdytysohjelma, jonka avulla olen päässyt tutustumaan eri tiimiemme asiantuntemukseen ja syventänyt myös omaa osaamistani sähköpostimarkkinoinnin mielenkiintoisessa maailmassa. Mutta uuden oppiminen ei täällä lopu perehdytysohjelman päättyessä, vaan viidesosa työajasta on allokoitu uusien asioiden opiskeluun ja opettamiseen, sillä täällä halutaan olla parhaita. Olen oikeastaan enemmän kuin iloinen, että tässä on työantaja, joka on ymmärtänyt sen, että yritys on juuri niin hyvä kuin sen työntekijät ovat.
Muutenkin ollut oikein mukavaa. Monet ystäväni ovat kysyneet, että miltä on tuntunut uudessa työpaikassa ja olen kaikille ensimmäiseksi kertonut, että moneen kertaan on saanut jo nauraa rätkättää työkavereiden kanssa eli vaikka töitä tehdään tosissaan, on silti aina välillä aikaa heittää huulta ja rupatella mukavia. Satuin myös saamaan istumapaikan firman insinöörinurkasta, joten kotiutuminen tapahtui nopeasti ja ennen kaikkea hauskasti. Lisäksi aikaa löytyy välillä myös taukojumpille. Lähes joka päivä sekalainen seurakunta kokoontuu Cuckoo Workoutin ohjatuille tauoille. Tällä hetkellä on tavoitteena nostaa Tuloksen sijoitus korkeammalle yritysten välisessä kisassa, joten pahoittelut alakerran naapurit, välillä saattaa hieman tömistä. Lisäksi osa toimiston porukasta on laittanut käyntiin lankutushaasteen, mutta siihen en itse sentään sortunut.
Tulos on myös mukana Great Place to Work -kisassa ja sen kyllä huomaa, täällä työntekijää pidetään monella tapaa kuin kukkaa kämmenellä. On matala organisaatio ja säännölliset avoimet keskustelut esimiehen kanssa. On juomia jääkaapissa, välipaloja herkkukaapissa, sähköiset työpöydät ja ergonomiset tuolit, jotta työnteko olisi mahdollisimman mielekästä ja mukavaa. Sain myös itse valita, minkälaisilla työkaluilla haluan töitäni tehdä ja ensimmäisenä työpäivänäni ne odottivat minua työpöydälläni. Niiden lisäksi pöydältä löytyi myös valtava pinkki For BIG Mistakes -pyyhekumi, joka kuvastaa hyvin Tulosta työpaikkana. Täällä mokaaminen on sallittua, sillä välillä epäonnistuminen on ainoa keino testata toimiiko joku asia. Ja sitten jos ei toimi, mokaamisesta opitaan ja tehdään seuraavilla kerroilla fiksummin. Tykkään.

Laita verkkoliiketoimintasi kasvuun

Varaa nyt tehokas lietsontasessio