Maria Lantermino 24.4.2017

Ensimmäinen kuukausi Tuloksella

Jokaisella on oma ”tonttinsa” hoidettavanaan, mutta apua saa tarvittaessa ympäri taloa. Esimerkiksi myynnin puolelta löytyy yllättäen taitava copywriter ja kuvien käsittelyyn saa apua useammastakin tiimistä. Erilaisista liiketoiminta-alueista vastaavat tiimit eivät myöskään istu omissa ryhmissään, vaan eri alueiden asiantuntijat työskentelevät suloisessa sekamelskassa eri puolilla toimistoa, istumapaikkansa saa myös valita vaikka taukotilan sohvalta, jos joskus siltä tuntuu. Eri tiimien rajojen ymmärtäminen onkin vaatinut hieman aikaa, mutta sisäisenä viestintäkanavana toimivassa chatissa vastataan nopeasti kysymyksiin. Työntekijöitä on palkattu myös ulkomailta, sillä ollaan haluttu erityisosaamista, jota Suomesta ei ole löytynyt. Ulkomaalaiset työntekijät ja englannin kielen käyttäminen työssä tuovat kansainvälisen fiiliksen, joka on kiva piristysruiske suomimeininkiin.

Avokonttorista huolimatta ajattelin ensimmäisinä päivinä, että onpas täällä hiljaista. Hiljaisempaa, mihin olin aiemmissa työpaikoissani tottunut. Työrauhaa toki arvostan, mutta hauskaakin pitää olla. Pian onneksi huomasin, että ääntä ja huumoria kyllä löytyy arjen puurtamisen keskellä. Olen ollut Tuloksella nyt neljä viikkoa ja huomannut, miten helposti lähestyttäviä ja kivoja tyyppejä täällä on. Kokkailuharrastajiakin on monia ja olen päässyt mukavasti vaihtamaan ajatuksia myös tästä sydäntäni lähellä olevasta aiheesta.

Mielenkiintoisia työtapoja

Uusien ohjelmien opettelemisen lisäksi on tullut paljon uusia lyhenteitä ja asioita sisäistettäväksi. Kaksi näistä ovat Lean ja LaaS (Leadership as a Service). Työn ja ihmisten johtaminen näillä kiinnostavilla tavoilla tuntuvat modernilta ja tämän päivän tekemiseltä. Lean tekee työstä näkyvämpää, joskus kun voi tuntua, että mihinhän se viikko taas meni. Viikon lopulla kanban-taulusta näkee konkreettisesti, mitä kaikkea on saanut aikaiseksi. Kanban-taulu on minulle mielekäs työkalu, sillä sen näkeminen, että on saanut jotain konkreettista aikaan, on tärkeää. Se auttaa myös suunnittelemaan työtä paremmin. Asiantuntijan työn tekeminen kun ei aina ole kovin näkyvää.

LaaS taas on johtamisen työkalu. Jokainen voi itse valita tarvitsemiensa johtamisen palveluita, joita ei ole tarkasti rajattu. Toinen haluaa mieluummin mentorointia ja toinen ne perinteiset kehityskeskustelut. Mielenkiinnolla odotan, että pääsen tekemään ensimmäisen LaaS-tilaukseni!

Olen kuullut Tuloksella jo useamman kerran, että pitää olla rohkea ja saa mokata. Muuten ei kehitytä ja opita. Tämä onkin itselle yksi selkeä haaste ja tavoite.  Sitä kun helposti pelaa varman päälle. Nyt siis rohkeasti mokia kohti!

Maria Lantermino

Team Lead & Business Development Specialist

Maria toimii Tuloksella Business Development Specialistina. Hänen työskentelytapaansa leimaavat nopea ydinongelmien kartoittaminen ja niihin tarttuminen. Marialla on poikkeuksellinen kyky esittää juuri oikeat kysymykset, jotta kasvun ja menestyksen solmukohdat saadaan esille nopeasti.

Marialla on pitkä kokemus B2B-asiakassuhteiden hoidosta ja myynnistä. Hänen taustansa ulkomainonnan ratkaisujen ja kansainvälisten työympäristöjen parissa on antanut erinomaiset valmiudet ymmärtää asiakkaan matkan eri vaiheita ja mahdollisia solmukohtia. Avain asiakaspolun haasteisiin löytyy datasta ja sen oikeanlaisesta käsittelystä ja yhdistämisestä.

Laita verkkoliiketoimintasi kasvuun

Varaa nyt tehokas lietsontasessio