Digimarkkinoija maailmalla

kuva kopio
Terveiset Tokiosta!
Joku teistä saattoikin jo tietää, että vietän seuraavat kuusi kuukautta maailmalla. Maailmanympärimatkamme kiertää Aasiasta Australiaan sekä Uuteen-Seelantiin, Havaijille, Yhdysvaltoihin ja sen jälkeen takaisin Suomeen. Kyseessä ei kuitenkaan ole lomamatka, ehei, vaan teen töitä Suomeen netin välityksellä. Kuulostaa näppärältä järjestelyltä, eikö?

Jännittävä ja järjestelmällinen Japani

Olemme olleet reissussa kaksi viikkoa. Ensimmäinen etappimme oli Tokio, ja kaupunki yllätti positiivisesti monella tapaa. Tokiota voisi kuvailla sanoilla käytännöllinen, siisti, organisoitu ja kohtelias. Mieleen jäivät pienet yksityiskohdat, jotka tekivät paikasta erityisen. Hotellimme käytävällä tuntematon vanha rouva kiirehti auttamaan väsynyttä matkaajaa laukkujen kanssa. Ruokakaupassa ostokset pakattiin huolellisesti yksittäispakkauksiin ja jääkaappitavaroille mukaan sujautettiin pienet jääpussit, jotta tavarat säilyisivät kylminä kotiin asti. Roskien kierrätys oli viety aivan uudelle tasolle ja kierrätyspisteitä löytyi joka kulmasta. Ja ne automaatit. Mitä ei automaatista Japanissa saa, sitä et tarvitse. Liikkuminen paikasta toiseen oli helppoa, sekä julkinen liikenne oli aina ajoissa ja junat siistimpiä kuin missään. Jotta elämä ei olisi liian helppoa, kaikki opasteet oli tietysti kirjoitettu vain ja ainoastaan japaniksi.
Herätyskelloakaan ei tarvittu, kun eräänä aamuna maanjäristys herätti nukkujat tärinällään. Vaikka hotellimme oli vankkaa tekoa, kuten kaikki rakennukset Japanissa, rakenteet narisivat vielä monta tuntia järistyksen jälkeen. Järistys ei paikallisia paljon hetkauttanut ja arki rullasi eteenpäin normaaliin tapaan. Tänä vuonna pelkästään Tokion ympäristössä on ollut 37 maanjäristystä ja koko maassa jopa 183.
kuva-2

Mitenkäs ne työt sitten?

Työrytmi reissussa on erilainen kuin Suomessa. Työskentelemme mieheni kanssa iltaisin ja vietämme vapaa-aikaa päivisin. Asiakkaiden ja työkavereiden kanssa kommunikointi sujuu normaalisti sähköpostilla ja Skypen välityksellä. Majoituksemme olemme valinneet tarkasti sen mukaan missä nettiyhteys on kiitettävällä tasolla. Suomessa hyvät nettiyhteydet ovat itsestäänselvyys, mutta maailmalla tehokasta ja toimivaa yhteyttä on vaikeampi löytää.
Työrytmiin pääseminen matkan päällä oli alkuun haasteellista, mutta muutamassa viikossa rutiinit ovat löytyneet. Etätyö ei työskentelytapana sovi kaikille, sillä se vaatii luonteenlujuutta. Oman työn suunnittelua sekä tavoitteiden asettamista on tärkeää tehdä säännöllisesti ja itsekuria vaaditaan, sillä ulkona odottavat kaikenlaiset houkutukset.
Etätyö tuo vapautta ja vastuuta työskentelyyn. Omat työajat voi käytännössä valita itsenäisesti ja työskentelypisteen voi halutessaan pystyttää vaikka aurinkovarjon alle rannalle. Tai vaihtoehtoisesti matkan ensimmäisen viikon voi kärvistellä jet lagissa ja toisen viikon flunssan kourissa.
Uudet ympäristöt sekä ihmiset inspiroivat ja tuovat uusia ideoita työhön. Työskentely on tehokasta ja intensiivistä, sillä työtä voi tehdä ilman keskeytyksiä. Energiataso on korkealla valon ja lämmön ansiosta. Elämä tuntuu helpommalta. Suomessa miettisin tällä hetkellä Gore-Tex -vaatteiden ja kirkasvalolampun ostamista. Seuraavassa kohteessamme Thaimaassa vetäisen varvassandaalit jalkaan ja läpsyttelen ulos shortseissa.
kuva
Jatkan matkakertomustani muutaman viikon päästä blogissa. Seuraavaksi matkaamme pohjois-Thaimaan Chiang Maihin. Siihen asti Sayonara!
Oletko ollut etätöissä maailmalla? Kerro omia kokemuksiasi kommentteihin!

Laita verkkoliiketoimintasi kasvuun

Varaa nyt tehokas lietsontasessio