Salamannopeasti latautuvat mobiilisivut – Tiedätkö AMP:n?

AMP-sivut (Accelerated Mobile Pages) ovat käytännössä sivuja, jotka latautuvat erittäin nopeasti mobiilissa. AMP-sivujen käytettävyydessä mennään mobiili edellä eli sivujen käyttö on erittäin helppoa ja ne ovat visuaalisesti yksinkertaiset. Tätä on aiemmin hyödynnetty lähinnä uutissivustoilla, jotka ovat tarjonneet nopeasti ja käyttäjäystävällisesti uutisia mobiilissa.
AMP-sivujen toteutus laajenee koko ajan: mobiilihaut ovat menneet desktop-hakujen edelle, ja sivustojen nopea latautuminen on entistä tärkeämpää. Vaatimus hyvälle käyttökokemukselle mobiilissa lisääntyy koko ajan. Meillä kaikilla lienee kokemusta huonosti toimivista lomakkeista, hakukentistä tai vaikeasta navigoinnista mobiilisivuilla.
Parhaiten ymmärrät, mistä on kyse, kun menet kännykällä osoitteeseen g.co/ampdemo ja teet siellä jonkin haun. Vinkki: tee haku englannin kielellä, jolloin hakutuloksiin tulee tällä hetkellä enemmän AMP-versioita sivuista kuin suomen kielellä.
Kun löydät hakutuloksen yhteydessä alla olevan symbolin, klikkaa kyseistä hakutulosta.
amp
Sivu aukeaa erittäin nopeasti ”Googlen sisään”. Toimintatapa muistuttaa Facebookin Instant Newsia eli luet artikkeleita Facebookin sisällä, mutta et mene sisällöntarjoajan omille sivuille.
AMP-versio omista sivuista vaatii koodausta, mutta tämä ei oikeastaan eroa siitä, jos olet aiemmin tehnyt omista sivuista mobiiliversion. AMP-sivu on canonical-versio varsinaisesta oikeasta sivusta, eli oman sivuston mahdollista hakukonelöydettävyyden huonontumista ei tarvitse pelätä.
Kannattaako AMP-sivut tehdä? Tällä hetkellä näyttää siltä, että noin vuosi sitten julkaistu projekti laajenee erittäin nopeasti. AMP-versioita sivuista alkaa näkyä enenevissä määrin. Esimerkiksi reseptisivustoilla tai paikallishakuihin liittyvissä listauksissa AMP-sivuista on hyötyä.
Kukaan ei laittane pahaksi, jos sivustosi mobiilissa latautuu entistä nopeammin ja tarjoaa sisällön yksinkertaisessa ja helppokäyttöisessä muodossa?

Laita verkkoliiketoimintasi kasvuun

Varaa nyt tehokas lietsontasessio