AdWords Academy tuottaa uusia hakusanamainonnan asiantuntijoita

AdWords Academy with Google on Googlen ja Saranen Consultingin yhdessä TE-toimiston kanssa järjestämä puoli vuotta kestävä kurssi. Kurssin tavoitteena on työllistää ihmisiä, perehdyttää AdWordsin ja muun verkkomainonnan salaisuuksiin. Yritykset saavat ohjelman kautta uuden taitavan digimarkkinoinnin osaajan.

AdWords Academyn sisältö

Kurssini alkoi helmikuun 2014 lopulla. Kokoonnuimme Espoon Innopoliin, suurin osa meistä tietämättä, mitä kaikkea AdWordsilla voi tehdä. Ensin meille opetettiin AdWordsin alkeet, minkä jälkeen siirryttiin vähän edistyneempiin osiin.
Kurssi koostui 19:sta opetuspäivästä ja niihin liittyvistä etätehtävistä. Näistä päivistä kuitenkin vain neljä käytettiin AdWordsin opetteluun. Muina päivinä vierailevat luennoitsijat opettivat meille muita osa-alueita, kuten hakukoneoptimointia, konversio-optimointia, analytiikkaa ja mediaostamisen kanavia. Käytännössä tämä tarkoitti, että suurin osa oppimisesta tapahtui, kuten pitääkin, oman tekemisen kautta. Omalla kohdallani se tarkoitti sitä, että heti ensimmäisestä päivästä alkaen pääsin tutorin ohjaamana hommiin, mikä oli loistava tapa aloittaa oppiminen.

Työnantajan perspektiivi

AdWords Academy-ohjelmaan kannattaa osallistua, jos tulevaisuuden asiantuntijoiden rekrytoiminen kiinnostaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että jotta tilaisuudesta saa kaiken irti, tulee ohjelmaan osallistuvan myös päästä tekemään AdWordsia työssään. Tämä onkin mielestäni kurssin suurin ongelma, sillä kuulemani mukaan tähän ei ollut kaikilla osallistujilla tilaisuutta. Kurssi maksaa yrityksille 7 500 € + alv, joten sitä kautta saa puoleksi vuodeksi suhteellisen edullisen työntekijän suorittamaan muitakin toimintoja kuin hakusanamainontaa.
Suurin osa meistä silti poistuivat Innopolista tyytyväisinä, vakituinen työpaikka takataskussaan.

Harkitsetko ohjelmaan hakemista?

Sinä, joka päädyit tänne etsiessäsi lisätietoa AdWords Academystä, voin lämpimästi suositella sitä. Jos et ole vielä hankkinut kokemusta digimarkkinoinnista, tai haluat laajentaa markkinoinnin osaamistasi uusia taitoja oppimalla hae ihmeessä koulutukseen. Töitä riittää taitaville osaajille, kunhan olet valmis panostamaan aikaa jatkuvaan oppimiseen, varsinkin ohjelman päättymisen jälkeen.
Viidennen kurssin hakuaika päättyy 22.10., joten vielä ehdit mukaan.
 

Laita verkkoliiketoimintasi kasvuun

Varaa nyt tehokas lietsontasessio