Hakukonemarkkinoinnin ja SoMen kansainväliset seminaarit 2011

Hakukonemarkkinoinnin koulutustarjonta on ilahduttavasti kasvussa. Koska aikajärjestyksessä olevaa listaa hyvän oloisista seminaareista oli vaikeaa löytää, päätin askarrella itse sellaisen. Ennen linkkiä pidempään listaan haluan kuitenkin esitellä viisi omaa suosikkiani ja lyhyet perustelut siitä, miksi ja kenen näihin kannattaisi osallistua.

1. PRO SEO Boston (16.-17.5.2011)  on Distelledin järjestämä kovan tason seminaari, joka on suunnattu lähinnä hakukoneoptimoinnin ammattilaisille.

Viime vuonna Lontoossa järjestetty seminaari sai järisyttävän hyvät arvostelut useiden kansainvälisten hakukoneoptimoijien blogeissa ja aiheutti pöhinää pitkään myös Twitterissä. Ehdoton ”must” hakukoneoptimoinnin ammattilaisille.

2. IRCE Internet retailer expo järjestetään San Diegossa 14.-17.6.2011. Vaikka SEO ja SoMe eivät olekaan ainoita asioita verkkokauppojen fokuksessa, saattaa tällaisista tapahtumista saada hyviä ideoita isompien sivustojen optimointiin ja sosiaalisen median hyödyntämiseen.

Mukana puhumassa ovat olleet mm. Zappoksen perustajat ja muita tunnettujen verkkokauppojen edustajia, joten taso säilynee erinomaisena tänäkin vuonna. Suosittelen erityisesti verkkokauppiaille.

3. SeoMozin MozCon Seattle järjestetään sopivasti kesälomien aikaan eli 27.-29.7.2011. Jos kesälomakohdetta ei ole lyöty lukkoon tai matka suuntautuu Ameriikan maalle, niin Seattleen kannattaa ehdottomasti poiketa kuuntelemaan hakukoneoptimoinnin kärkinimien oppeja.

Puhujien puolesta täyttä asiaa  hakukonemarkkinoinnin ammattilaisille, ja tunnelman puolesta tämä kolmipäiväinen riittää varmasti herättämään myös muiden myynnin ja markkinoinnin tehtävissä työskentelevien henkilöiden mielenkiinnon hakukonemarkkinointia kohtaan.

4. SMX East järjestetään New Yorkissa 13.-15.9.2011.

Muista SMX:n tapahtumista poiketen täällä on yleensä paikalla hakukonemarkkinoinnin kärkinimiä sekä puhujina että yleisössä, jolloin keskustelun tasossa päästään perusseminaareja syvemmälle ja antoisammalle tasolle.

5. Hieman yllättäen mukaan nousee myös PubCon 2011 7.-10.11.2011 Las Vegasissa.

Ohjelma vaikuttaa tällä kertaa erittäin monipuoliselta, ja sessioiden vetäjinä toimii ehdottomia huippunimiä kuten Andy Beal, Dan Zarrella ja Brian Massey.

Ikävä kyllä tälle listalle ei päätynyt tällä kertaa yhtään Euroopassa järjestettyä tapahtumaa. Jos ei näistä löydy sopivaa tai haluat osallistua Eurooppalaiseen seminaariin, niin katso laajemmasta listasta kansainväliset hakukonemarkkinoinnin ja SoMen seminaarit.

Jos jokin olennainen jäi mielestäsi puuttumaan, niin lähetä siitä sähköpostia minulle tai lisää oma suosikkisi vaikkapa komentteihin. Suomalaiset seminaarit listataan omalle sivulleen myöhemmin.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *