Google Analytics 4 - Viimeinen hetki toimia

Onko yrityksellänne verkkosivut? Tiedätkö, paljon verkkosivuillanne käy liikennettä päivittäin? Hienoa, seuraat siis analytiikkaa! Todennäköisesti käytät seurantaan Google Analyticsia.

Google Analyticsiin on tulossa suuri muutos, johon sinun on reagoitava nyt, jos haluat jatkaa datan seuraamista jatkossakin: Google Analytics 4 (GA4). GA4 tulee olla asennettuna nyt, jos haluat vuoden 2023 syksyllä vertailla tuloksia vuodentakaiseen.

Kuulostaako hankalalta? Ei hätää, me autamme sinua kaikissa GA4-muutokseen liittyvissä toimenpiteissä!

Pyydä meidät apuun

Mitä tulee tapahtumaan?

Lähes kaikki yritykset vertaavat dataa edellisvuoden lukuihin. Muun muassa tämä ei ole mahdollista, jos GA4 ei ole jo asennettu. 

Miksi näin on? 

Dataa ei voi siirtää vanhasta Google Analyticsista uuteen. Tämä tarkoittaa, että mitä kauemmin GA4:n käyttöönotossa viivyttelee, sitä suurempi musta aukko analytiikkaan syntyy. Muutos pähkinänkuoressa:

 • Nykyinen Googlen analytiikkatyökalu Universal Analytics (UA) lakkaa toimimasta 1.7.2023, ja tilalle astuu Google Analytics 4 (GA4)
 • Tämän jälkeen data ei tule enää kertymään vanhaan versioon, vaan analytiikan seuraaminen onnistuu ainoastaa GA4:n kautta. 

Lue lisää Google Analyticsin uudistuksesta blogistamme!

Kuinka Google Analyticsia tulisi hyödyntää?

Analytiikka on paras ystävä, kun halutaan kehittää ja kasvattaa verkossa tapahtuvaa tai näkyvää liiketoimintaa. Eihän autoakaan ajeta sokkona. Muun muassa seuraavat seurannat voidaan laittaa kuntoon samalla, kun otetaan käyttöön Google Analytics 4:

 1. Visualisoi omat ostosuppilot (funnel)
 2. Mittaa samalla analytiikkatyökalulla mobiiliapplikaation ja verkkosivuston tapahtumat
 3. Suodata mahdolliset ostajat datasta
 4. Seuraa käyttäjien kävijäpolkuja
 5. Asenna tapahtumaseuranta nopeasti
 6. Huomioi käyttäjien yksityisyys

 

Kuinka voimme auttaa?

Tulos huolehtii Google Analytics 4 -muutosten toteuttamisesta kokonaisuudessaan puolestasi, nopeasti ja luotettavasti. Huolellinen suunnittelu ja toteutus takaavat hyvät lähtökohdat datajohdetulle markkinnoinnin suunnittelulle.

 1. Auditoimme organisaatiosi web-analytiikan nykytilan
 2. Asennamme tai muokkaamme sivuston Google Analytics 4:n vastaamaan Googlen ohjeistusta
 3. Asennamme Google Analytics 4:n seuraamaan verkkokaupan toimintaa
 4. Tarkistamme päivitetyn web-analytiikan toimivuuden
 5. Autamme analysoimaan Google Analytics 4:n tuloksia

 

Tulos on Suomen paras Google-kumppani

Olipa kyse mistä tahansa Googleen liittyvästä asiasta, me hoidamme homman maaliin vahvan kokemuksen varmuudella ja nopeudella. Onhan meidät palkittu Googlenkin toimesta Suomen parhaana partnerina.

 

Varaa keskustelu asiantuntijamme kanssa

On aika pistää Google Analytics 4 kuntoon. Aloitetaan tarkistamalla sivustonne nykytilanne asiantuntijoidemme toimesta. Varaa keskusteluaika jättämällä yhteystietosi.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.