Tulos http://www.tulos.fi Enemmän oikeita asiakkaita verkosta Tue, 15 Jul 2014 09:39:12 +0000 fi hourly 1 Kirja-arvostelu: Hakusanamainonnan ABC http://www.tulos.fi/artikkelit/hakusanamainonnan-abc/ http://www.tulos.fi/artikkelit/hakusanamainonnan-abc/#comments Tue, 15 Jul 2014 07:40:13 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=10971 Hakusanamainonnan ABC julkaistiin tänä vuonna e-kirjana ja myöhemmin painettuna versiona. Salomaa oli suunnitellut kirjan kirjoittamista jo vuosia etukäteen, mutta hän pääsi alkuun vasta osallistuttuaan e-kirjojen kirjoituskurssille. Kirjoittaminen on aina kiinnostanut häntä, ja tässä on lopputulos. Salomaa on […]

The post Kirja-arvostelu: Hakusanamainonnan ABC appeared first on Tulos.

]]>
Saskia Salomaan Hakusanamainonnan ABC -kirjan kansi.Hakusanamainonnan ABC julkaistiin tänä vuonna e-kirjana ja myöhemmin painettuna versiona. Salomaa oli suunnitellut kirjan kirjoittamista jo vuosia etukäteen, mutta hän pääsi alkuun vasta osallistuttuaan e-kirjojen kirjoituskurssille. Kirjoittaminen on aina kiinnostanut häntä, ja tässä on lopputulos. Salomaa on ollut alalla jo seitsemän vuotta, joten kokemusta on kertynyt reilusti. Kirjan tavoitteena on jakaa Salomaalle kertynyttä hiljaista tietoa, jotta muutkin voivat tehdä kustannustehokasta hakusanamainontaa.

Kirjassa on vain 128 sivua, joten se käy tehokkaasti läpi kaikki AdWordsin tärkeimmät osat aina tilin perustamisesta jaettuun budjettiin asti ja paljon muuta siltä väliltä. Kirjassa ilmenee muutamia sellaisia asioita joita voi tehdä eri tavalla, kuten esimerkiksi A/B-testauksen menetelmä, mutta jokainenhan päättää itse miten tiliä haluaa mitata ja optimoida. Sieltä on myös jätetty esimerkiksi dynaamiset kampanjat ja mainokset pois, mutta Salomaa sanoi että raja oli vedettävä johonkin ja dynaamiset kampanjat oli yksi syventäviä asioita jotka eivät tähän kirjaan mahtuneet mukaan.

Kaikkea AdWordsista ei tietenkään saa mahtumaan näin kompaktiin kirjaan, ja ideana onkin antaa lukijalle eväät järkevän hakusanamainonnan aloittamiseen tai jatkamiseen.

Kirja on suunnattu niin aloittelijoille kuin digimarkkinoinnin asiantuntijoille, jotka haluavat oppia AdWordsia. Se on toki hyvää luettavaa myös alan ammattilaisille jotka haluavat päivittää tietojaan tai saada uusia näkökulmia.

Kirjan lukemisen jälkeen lukijalla on mielikuva siitä, miten AdWords toimii. Hän osaa todennäköisesti päättää, haluaako hän ryhtyä tekemään sitä itse vai ulkoistaa hakusanamainonnan jollekin alan toimistolle. Yksi tärkeä oppi kirjassa on se, ettei heti kannata uskoa ensimmäistä myyjää, joka ottaa yhteyttä, vaan tavata palveluntarjoaja kasvotusten ja tehdä päätökset referenssien perusteella.

Kirjan lukeminen pitäisi olla itsestäänselvyys kaikille, jotka haluavat tutustua hakusanamainonnan maailmaan. Voin suositella sitä lämpimästi. Kuten Salomaakin sanoo, kirjan avulla pystyy säästämään satoja, ellei jopa tuhansia euroja, kun osaa perusteet. Se on sitä paitsi riskitön ostos, sillä e-kirjalla on 14 päivän palautusoikeus. Jos kirja ei mielestäsi auta, saat rahasi takaisin. Se  löytyy e-kirjana osoitteesta www.hakusanamainonnanabc.fi tai fyysisessä muodossa esimerkiksi Akateemisesta Kirjakaupasta tai Suomalaisesta Kirjakaupasta.

Saskia Salomaasta:

Saskia_Salomaa_

Salomaalla on seitsemän vuoden kokemus hakusanamainonnasta ja sisällön tuottamisesta. Saskia aloitti hakusanamainontauransa Total Managementissä, joka tunnetaan nykyään NetBoosterina. Sittemmin hän on ollut muun muassa Dagmarilla, Klikillä ja ÖÖÖ:llä. Salomaa perusti Mandarinfish Publishingin 2014 ja julkaisi sen kautta kirjansa. Nykyään hän toimii markkinointipäällikkönä SC5:ssä.

Hän kirjoittaa paraikaa uutta fiktiivistä kirjaa, josta varmasti kuulemme enemmän lähiaikoina.

The post Kirja-arvostelu: Hakusanamainonnan ABC appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/hakusanamainonnan-abc/feed/ 0
Googlen uudet päivitykset, ja miten ne vaikuttavat http://www.tulos.fi/artikkelit/googlen-uudet-paivitykset-ja-miten-ne-vaikuttavat/ http://www.tulos.fi/artikkelit/googlen-uudet-paivitykset-ja-miten-ne-vaikuttavat/#comments Fri, 04 Jul 2014 07:03:00 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=10954 Lisäksi on tulossa Penguin 3.0 päivitys oletettavasti lähiaikoina. Jotta voimme tietää, miten päivitykset ovat vaikuttaneet tai tulevat vaikuttamaan, on meidän ymmärrettävä, miten Googlen hakualgoritmi toimii kokonaisuudessaan. Kuvitellaan Googlen hakualgoritmi DNA ketjuna. Jos esimerkiksi Panda-osa päivitetään […]

The post Googlen uudet päivitykset, ja miten ne vaikuttavat appeared first on Tulos.

]]>
Lisäksi on tulossa Penguin 3.0 päivitys oletettavasti lähiaikoina. Jotta voimme tietää, miten päivitykset ovat vaikuttaneet tai tulevat vaikuttamaan, on meidän ymmärrettävä, miten Googlen hakualgoritmi toimii kokonaisuudessaan.

Kuvitellaan Googlen hakualgoritmi DNA ketjuna. Jos esimerkiksi Panda-osa päivitetään 4.0 muotoon, se ei tarkoita, että koko algoritmi uudistuu. Tässä tapauksessa ainoastaan Panda-osio päivittyy. Visuaalisuuden nimissä voimme jakaa Googlen algoritmin useaan osaan. Tällaisia osia ovat esimerkiksi Panda, Penguin ja Pay Day Loan (ks. kuva ylhäällä).

Google Panda 4.0

Google Panda on aina ollut päivitys, joka vaikuttaa pelkästään sisältöön. Vaikuttamalla tarkoitan siis huonoa sisältöä. Huono sisältö on yleensä käyttäjien kirjoittamaa (ei millään pahalla^^), ja tällainen sisältö kaipaa usein ylläpitoa ja moderointia, jotta huonon sisällön määrä ei kasva suhteettoman suureksi hyvään sisältöön nähden.

Hyvänä esimerkkinä Panda päivityksen vaikutusvallasta mainitsen tapauksen Ebay. Google pyöritti 20.5.2014 uusimman Panda-päivityksen pihalle. Samana päivänä Ebayn hakukonenäkyvyys tippui ensimmäisten sivujen tilastoista 75 prosenttia ainakin Sistrix-vertailun mukaan. Kukaanhan ei myönnä taikka kiellä mitä Googlen päivityksistä aiheutuu. Kuitenkin pitää kysyä, oliko tippuminen silkkaa sattumaa, vai Panda-päivityksen raaka voima?

Itse olen sitä mieltä, että tippuminen johtui yhteisökauppapalvelu Ebayn kauppiaiden kirjoittamasta surkeasta sisällöstä, joka oli huonosti kirjoitettua, olemattomalla sisältörakenteella terästettyä ala-arvoista tekstiä. Ainakin 75 prosenttia siitä.

Google Pay Day Loan 2.0

Affiliate-markkinoilla (kumppanuusmarkkinoinnilla) tarkoitetaan sitä, että jotkut blogien tai sivustojen omistajat mainostavat joitain tuotteita saadakseen myyntikomissioita.

Pikavippi (eng. Pay day loan) on yksi suosituimmista affiliatemarkkinoinnin kohteita korkeiden komissioiden ansiosta. Googlen hakutulokset alkoivat muutamia vuosia sitten täyttymään affiliatesivustoista, kun pikavippien valtaama finanssiala kävi kuumimmillaan. Koska Google haluaa tarjota käyttäjilleen parasta mahdollista sisältöä, eli tässä tapauksessa suoraan pikavippifirmojen sivuja, jos käyttäjä hakee sanalla ”pikavippi”, ryhtyi Google vastatoimiin. Google julkaisi Pay Day Loan -algoritmipäivityksensä tavoitteenaan kitkeä huonolaatuiset affiliatesivustot.

Pay Day Loan -päivitys on eniten vaikuttanut kumppanuusmarkkinointisivustoihin. Tämän tietäen on kuitenkin toivottavaa, että yritykset, jotka käyttävät markkinoinnissaan affiliatemainontaa, tekisivät säännöllisesti affiliate-auditointeja, jotta affiliatekumppanien mainonta pysyisi aisoissa ja yrityksen linkkiprofiili pysyisi puhtaana. Huonoilla linkeillä voi olla nimittäin kielteinen vaikutus hakukoneoptimointiin.

Myös Google Penguin 3.0 päivitys on tulossa. Lue siitä lisää viime kirjoituksestani ”Pingviini tulee, oletko valmis?”.

The post Googlen uudet päivitykset, ja miten ne vaikuttavat appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/googlen-uudet-paivitykset-ja-miten-ne-vaikuttavat/feed/ 0
Suomalaisen B2C-verkkokaupan mahdollisuudet kansainvälistyä: Viisi kriittistä menestystekijää kertoo, onnistutko vai et. http://www.tulos.fi/artikkelit/mitka-ovat-suomalaisen-b2c-verkkokaupan-mahdollisuudet-kasvaa-kansainvalisesti-viisi-kriittista-menestystekijaa-kertoo-onnistutko-vai-et/ http://www.tulos.fi/artikkelit/mitka-ovat-suomalaisen-b2c-verkkokaupan-mahdollisuudet-kasvaa-kansainvalisesti-viisi-kriittista-menestystekijaa-kertoo-onnistutko-vai-et/#comments Tue, 01 Jul 2014 06:39:40 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=10913 Kuluttajille suunnattu kansainväinen verkkokauppa on rajusti kilpailtua, olipa tuote- tai palvelusegmentti mikä hyvänsä. Menestys vaatii kovaa työtä ja ripauksen onneakin. Voittajia ei voi tietää ennalta, mutta voit ennustaa onnistumisen todennäköisyyttä viiden kriittisen menestystekijän kautta. 1. […]

The post Suomalaisen B2C-verkkokaupan mahdollisuudet kansainvälistyä: Viisi kriittistä menestystekijää kertoo, onnistutko vai et. appeared first on Tulos.

]]>
Kuluttajille suunnattu kansainväinen verkkokauppa on rajusti kilpailtua, olipa tuote- tai palvelusegmentti mikä hyvänsä. Menestys vaatii kovaa työtä ja ripauksen onneakin. Voittajia ei voi tietää ennalta, mutta voit ennustaa onnistumisen todennäköisyyttä viiden kriittisen menestystekijän kautta.

1. Valittu strategia: Onko yrityksellä strategia, jolla ylipäätään on mahdollisuus menestyä?

Suomi on pieni kotimarkkina. Täällä on vaikea kasvattaa volyymeja, joilla ponnistetaan kansainvälisessä verkkokaupassa hintajohtajaksi. Siksi hintajohtajaksi pyrkiminen on useimmille väärä strategia. Helppo tie ei ole luvassa myöskään valikoimajohtajaksi pyrkivälle.

Verkon tavaratalobisnes on äärimmäisen kilpailtua. Amazonin liikevaihto Euroopassa oli vuonnan 2013 noin 12,3 miljardia euroa. Otto.de myy eri kaupoillaan 5,8 miljardin edestä ja Home Retail Group 3,2 miljardilla. Miljardiliikevaihtoon pääsee kymmenen muutakin Euroopassa toimivaa verkkotavarataloa. Suurimmat Eurooppalaiset muoti- ja vaatekauppiaatkin ovat pitkälti yli miljardin liikevaihtoa verkossa takovia jättejä. Niitä vastaan käyminen ei ole fiksu strategia.

Enemmän mahdollisuuksia on strategiassa, joka tähtää parhaaseen palveluun tai ylivoimaiseen asiantuntemukseen tai parhaaseen asiakassuhteeseen. Ja markkinoilla on aina tilaa uniikille ja kiinnostavalle tuotteelle, jota ei voi ostaa mistään muualta. Tove Janssonin Muumit myyvät verkossa erinomaisesti – yli 50 vuotta syntymänsä jälkeen.

2. Omistajien tahtotila: Haluavatko omistajat aidosti kasvua ja ovatko he valmiit maksamaan vaaditun hinnan?

Kansainväliseksi ei kasva vahingossa. Omistajien on haluttava sitä ja oltava valmiit maksamaan vaadittu hinta.

Lähes aina kansainvälistyminen tarkoittaa, että kasvua haetaan lyhyen ajan tuloksen kustannuksella. Se edellyttää rahoitusta, joka lähes aina takoittaa uusia osakkaita ja perustajien omistusosuuden liudentumista. Kasvua haluava omistaja ei pelkää tätä. Eikä hän pelkää muuttaa alkuperäistä liikeideaansa tarpeen vaatiessa.

3. Verkkokaupan osaaminen: Osaako yritys verkkokaupan kaupallisen ja teknisen kehittämisen?

Verkkokaupan kehittäminen vaatii tiimin, joka osaa asiansa. Kansainväliseksi aikovan on parasta olla jo kotimaassaan oman alansa kärkipäässä konversiotehokkuudessa, kanta-asiakkaiden vaalimisessa ja suosittelujen lisäämisessä. Yrityksen täytyy kyetä hallitsemaan teknisen alustansa mahdollisuuksia sen sijaan, että tekninen alusta hallitsee sitä.

Esimerkiksi Marimekko on lähtenyt kamppailemaan maailman kovimmille verkkokaupan markkinoille. Sillä on oma verkkopalvelunsa mm. Yhdysvaltoihin, Japaniin, Etelä-Koreaan ja Kiinaan. Voi kuitenkin kysyä, onko Marimekko osoittanut, että se osaa pyörittää Suomen ehdottomaan eturiviin kuuluvaa verkkokauppaa? Onko Marimekon kotimainen verkkokauppa se esimerkki, jota kilpailijat pitävät esikuvanaan, konsultit siteeraavat ja suuri ostava yleisö rakastaa?

4. Mittaamisen kulttuuri: Onko yritys analytiikkaohjautuva?

Intuitiolla on aina roolinsa päätöksenteossa. Kansainvälistyvä verkkokauppa joutuu kuitenkin toimimaan uusilla markkinoilla, uusien kuluttajien ja uusien kilpailijoiden keskellä. Siksi päätöksenteon on perustuttava analytiikkaan ja jatkuvaan testaamiseen.

Kansainvälistyvä yritys voi hassata markkinointiin loputtomasti rahaa. Rahaa on kuitenkin aina rajoitetusti. Tuloksellinen toiminta onnistuu vain, mikäli yrityksessä on mittaamisen kulttuuri. Ei siis vain mittareita ja analytiikkatyökaluja, vaan toimintakulttuuri, jossa ylimmästä johdosta alkaen halutaan mitata ja parantaa asioita jatkuvasti.

5. Haluttava ja uniikki tuote/palvelu: Tarjoaako yritys jotakin, jota kilpailijoilla ei ole?

Haluttava tuote, jota ei muualta saa, antaa usein kaikkein parhaat lähtökohdat. Paola Suhonen, Glope Hope, WordDive, Fiskars, Polar Electro, Dermosil ja monet muut todistavat, että maailmalta löytyy kuluttajakysyntää.

Uniikki näkökulma myy. Muumit myy paremmin kuin Risto Räppääjä (Risto on liian geneerinen poikahahmo) ja Angry Birds myy paremmin kuin Rovion toinen tuotos, Amazing Alex (joka on, taas, liian geneerinen poikahahmo).

Haluttava ja uniikki tuotekaan ei toki auta, jos yllämainitut neljä muuta menestystekijää eivät ole jotakuinkin kunnossa. Silloin tuotteelle on kyllä kysyntää, mutta yritys ei osaa tehokkaasti ja kannattavasti palvella potentiaalisia asiakkaitaan.

Suomalaisella verkkokaupalla on jo paljon kansainvälisiä menestystarinoita!

Suomalaisilla on hyvät mahdollisuudet menestyä kansainvälisessä, kuluttajille suunnatussa verkkokaupassa. Esimerkkejä riittää:

 • Rovion vihaiset linnut ovat valloittaineet jokaisen mantereen, ja lentokorkeus nousee yhä.
 • Minna Parikan kenkiä tilataan ja rakastetaan ympäri maailmaa.
 • Suunnon rannetietokoneet ja sukellustietokoneet myyvät globaalisti ja ovat synnyttäneet faneista koostuvan, aktiivisen käyttäjäyhteisön.
 • Sofi Oksasen käännöskirjoja ostetaan verkosta tuhansittain ympäri Eurooppaa.
 • Reiman lastenvaatteille on kymmeniä tuhansia verkko-ostajia Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa ja Venäjällä sekä kohta Kiinassa.
 • Supercellin pelit ovat miljoonamenestys kaikkialla ja yksi nopeimmin kasvaneista verkkobisneksistä koko internetin historiassa.
 • Deal Dash on murtautunut omaperäisellä huutokauppakonseptillaan jenkkimarkkinoille ja takoo hyvää tuottoa.
 • Rapalan uistimet ovat haluttua tavaraa Euroopan ja Yhdysvaltojen verkkokaupoissa.
 • Nightwish on menestyvä kansainvälinen verkkobisnes, joka viestii faniensa kanssa verkossa, pyörittää musiikkivideonsa verkossa sekä myy musiikkinsa (cd-levyt, mp3-tiedostot ja suoratoiston), konsettilippunsa ja fanituotteensa verkossa.
 • F-Securen virustorjuntaa ostetaan verkosta kaikkialla. Samoin käy kaupaksi yhtiön NSA-vapaa Younited-tallennuspilvi.

Me suomalaiset osaamme! Tehdään tätä lisää!

The post Suomalaisen B2C-verkkokaupan mahdollisuudet kansainvälistyä: Viisi kriittistä menestystekijää kertoo, onnistutko vai et. appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/mitka-ovat-suomalaisen-b2c-verkkokaupan-mahdollisuudet-kasvaa-kansainvalisesti-viisi-kriittista-menestystekijaa-kertoo-onnistutko-vai-et/feed/ 0
Voiko markkinointi kasvattaa Venäjän kauppaa näinä aikoina? http://www.tulos.fi/artikkelit/voiko-markkinointi-kasvattaa-venajan-kauppaa-naina-aikoina/ http://www.tulos.fi/artikkelit/voiko-markkinointi-kasvattaa-venajan-kauppaa-naina-aikoina/#comments Tue, 17 Jun 2014 05:28:41 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=10727 Monet suomalaiset yritykset ovat tunteneet nahoissaan Venäjän kaupan hyytymisen viime vuoden lopulta alkaen. Ruplan kurssin heikentyminen ja kuluttajien ostovoiman hiipuminen on hidastanut kasvua ja myynti on sakannut. Suomalaisilla yrityksillä on kuitenkin paljon voitettavanaan, jos uskaltaa […]

The post Voiko markkinointi kasvattaa Venäjän kauppaa näinä aikoina? appeared first on Tulos.

]]>
Monet suomalaiset yritykset ovat tunteneet nahoissaan Venäjän kaupan hyytymisen viime vuoden lopulta alkaen. Ruplan kurssin heikentyminen ja kuluttajien ostovoiman hiipuminen on hidastanut kasvua ja myynti on sakannut. Suomalaisilla yrityksillä on kuitenkin paljon voitettavanaan, jos uskaltaa katsoa rohkeasti eteenpäin ja muistaa sen, että suurista talouden vaihteluista huolimatta Venäjän talous kasvaa pitkällä aikajänteellä katsottuna. Valtio on velaton, sen vaihtotase on plussalla ja budjetti tasapainossa. Ennen kaikkea yksityinen kulutus kasvaa edelleen. Tietenkin myös riskejä on.

 

Väestö Venäjällä vaurastuu ja keskiluokka kasvaa. Kulutustottumukset muuttuvat kansainvälistymisen myötä ja tämä muuttaa kysyntää. Venäläinen kuluttaja arvostaa laatua ja on siitä valmis maksamaan. Verkkokauppa kehittyy kovaa vahtia ja vaikka sen kohdalla on vielä paljon haasteita – kuten logistiikka ja maksaminen – on siinä paljon voitettavaa. Mm. Itella satsaa paljon logistiikkapalveluidensa kehittämiseen Venäjällä aina Pietarista Vladivostokiin. Tämä tuonee uusia toivottuja ratkaisuja suomalaisille yrityksille.

 

Vaikka vuonna 2013 vain 14% verkkokauppaostoksista maksettiin luottokortilla (tuore raportti AKIT – Association of Internet Retailers in Russia), on Venäjällä on kuitenkin suuri internet-yleisö: yli 65 miljoona kuukausittaista kävijää – ja määrä kasvaa, sillä vuonna 2013 vain 54% venäläisistä oli verkossa. Siis olemassa on paljon potentiaalia, jota kannattaa lähteä hyödyntämään jo nyt.

 

Verkkomarkkinoinnin näkökulmasta Venäjä on monella tapaa mielenkiintoinen. Yandex on suosituin hakukone noin 65%:n markkinaosuudella. Google on myös kuvioissa mukana. Myös monet sosiaalisen median kanavat ovat merkittäviä markkinoinnin kannalta ja tuovat hyviä tuloksia osana tehokasta markkinointimixiä. Tärkeintä on kuitenkin huomioida toimiala ja tavoiteltavien kuluttajien tai asiakkaiden profiili ja valita näiden perusteella tehokkaimmat kanavat tuloksellisen markkinoinnin tekemiseen.

 

Verkkomarkkinointi Venäjällä monipuolistuu vauhdilla, sen tuloksellinen tekeminen vaatii syvällistä osaamista ja kilpailu on kovaa. Mutta mahdollisuudet ovat suuret. Hakusanamainonta ja sosiaalisessa mediassa tapahtuva mainonta yhdistettynä hakukoneoptimointiin tuo myynnillisiä tuloksia oikein tehtynä. Rahaa voi heittää hukkaan osaamattomuudella tai sen voi saada poikimaan ammattitaidolla.

 

Venäjän markkinat ovat mahdollisuus juuri siksi, että verkon rooli markkinoinnissa on merkittävä – ei pelkästään kuluttajamarkkinoinnissa vaan myös B2B-markkinoinnissa. Juuri verkossa voi tavoittaa ne ostokykyiset kuluttajat ja ostajat, jotka arvostavat laatua. On hyvä kuitenkin muistaa, että suomalaisuus ei enää riitä laadun takeeksi, vaan brändin ja tuotteen pitää olla kilpailukykyinen venäläisen kuluttajan silmissä. Pietarin alue on lähialueena mielenkiintoinen ja siellä suomalaisuudella on vielä painoarvoa toisin kuin Moskovassa, jossa sen sijaan on erittäin kova kansainvälinen kilpailu. Moni tähyääkin niihin vähemmän tunnettuihin miljoonakaupunkeihin, joissa kansainvälistä kilpailua ei vielä liiemmin ole. Lähde siis rohkeasti tavoittelemaan uusia markkinoita ja myynnin kasvua hyödyntämällä verkkomarkkinointia. Se on tehtävissä turvallisesti, optimoidusti ja erittäin tuloksellisesti.

The post Voiko markkinointi kasvattaa Venäjän kauppaa näinä aikoina? appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/voiko-markkinointi-kasvattaa-venajan-kauppaa-naina-aikoina/feed/ 0
Tulos uudistaa bloginsa http://www.tulos.fi/artikkelit/tulos-uudistaa-bloginsa/ http://www.tulos.fi/artikkelit/tulos-uudistaa-bloginsa/#comments Fri, 13 Jun 2014 05:41:57 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=10710   Hyvä blogimme lukija, Ensi viikosta alkaen Tuloksen erittäin suosittu blogi uudistuu. Jatkossa blogissa on ainoastaan asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista verkkoliiketoiminnan ja -markkinoinnin asioista. Kerromme trendeistä, kokemuksista ja tulevaisuuden visioista hakukoneoptimoinnista, online- ja hakusanamainonnasta, analytiikasta ja konversio-optimoinnista. […]

The post Tulos uudistaa bloginsa appeared first on Tulos.

]]>
 

Hyvä blogimme lukija,

Ensi viikosta alkaen Tuloksen erittäin suosittu blogi uudistuu. Jatkossa blogissa on ainoastaan asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista verkkoliiketoiminnan ja -markkinoinnin asioista. Kerromme trendeistä, kokemuksista ja tulevaisuuden visioista hakukoneoptimoinnista, online- ja hakusanamainonnasta, analytiikasta ja konversio-optimoinnista. Jaamme asiantuntijuutta ja näkemyksiämme lukijoiden iloksi ja hyödyksi.

 

Uutta on se, että jätämme varsinaisen Tuloksen uutisoinnin blogeistamme kokonaan pois. Tällä muutoksella haluamme selkeyttää blogin ja uutiskirjeen roolia. Tämä olkoon siis viimeinen ”myyvä” blogiteksti.

 

Jatkossa kerromme siis Tuloksen ja alan uutisista ja ajankohtaisista tapahtumista vain uutiskirjeessä, jotka ilmestyvät kerran kuussa. Uutiskirjeemme tilaajana saat mm. tietoiskuja, kutsuja seminaareihin, sinulle suunnattuja etuja ja paljon muuta mielenkiintoista. Tervetuloa Tuloksen uutiskirjeen tilaajaksi!

Tilaa Tuloksen uutiskirje.

 

 

The post Tulos uudistaa bloginsa appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/tulos-uudistaa-bloginsa/feed/ 0
Kuinka tehdään parempaa verkkokauppaa? http://www.tulos.fi/artikkelit/kuinka-tehdaan-parempaa-verkkokauppaa/ http://www.tulos.fi/artikkelit/kuinka-tehdaan-parempaa-verkkokauppaa/#comments Wed, 04 Jun 2014 03:26:20 +0000 http://www.tulos.fi/?p=10666 Tänä päivänä työskentelen Tuloksella enemmän sisäisessä roolissa operatiivisena johtajana, mutta myös verkkokauppojen parissa aina kun mahdollista. Ja melkein yhtä usein ja mielelläni olen asiakkaana verkkokaupoissa: valikoiman laajuus ja ostamisen helppous vetoavat. Olen pohtinut paljon sitä, […]

The post Kuinka tehdään parempaa verkkokauppaa? appeared first on Tulos.

]]>
Tänä päivänä työskentelen Tuloksella enemmän sisäisessä roolissa operatiivisena johtajana, mutta myös verkkokauppojen parissa aina kun mahdollista. Ja melkein yhtä usein ja mielelläni olen asiakkaana verkkokaupoissa: valikoiman laajuus ja ostamisen helppous vetoavat.

Olen pohtinut paljon sitä, miksi suomalaisella verkkokaupalla menee heikosti. Tässä alla on muutamia asioita, jotka – huomaan – eivät ole viidessä vuodessa muuttuneet mihinkään.

“Meillä on kivijalka ja sitten toi verkkokauppa.”

Kannibalisoiko verkkokauppa kivijalan? Saadaanko aito yhteistyö pelaamaan näiden kesken? Tämä oli keskeinen tekijä jo viisi vuotta sitten: miten verkkokauppa-asiakkaita palvellaan kivijalassa ja toisin päin?

Tämä keskustelu ei lopu ennenkuin ymmärretään, että kyllä, ne tukevat toisiaan ja kyllä, asiakasta tulee palvella kanavasta riippumatta. Lisäksi asiakkaan ostokäyttäytymistä ja tuottamaa tulosta tulisi mitata kanavista riippumatta.

“Just leikattiin markkinointibudjettia vaikka verkkokauppa veti.”

Useassa yrityksessä verkkokaupan rahat tulevat markkinointibudjetista. Hyvä niin, jos periaate on se, että käytettävää budjettia lisätään jos tulosta tulee. Huonompi homma, jos budjetti on kiinteä. Verkkokaupan markkinointirahojen pitäisi olla myynnin kuluja. Toisin sanoen, mitä enemmän kauppaa tulee, sitä enemmän rahaa siihen voidaan laittaa.

Ja toisena periaatteena pitäisi olla vielä se – varsinkin kun verkkokaupan myynti on helposti mitattavissa – että myynnin kasvattamiseen laitetun euron pitäisi tuottaa (reilusti) enemmän kuin euron.

“Tämä menee kehityslistalle puolen vuoden jonoon.”

Useimmat verkkokaupat ovat hämmentäviä purkkavirityksiä. Teknisiä resursseja on liian vähän eikä uusia ominaisuuksia saada tuotantoon ripeästi. Saati, että tekniset ja liiketoiminnasta vastaavat puhuisivat samaa kieltä.

Olemme useammalle asiakkaallemme tehneet laskelmia, joissa todella reilun teknisiin resursseihin panostamisen on todettu tuovan liikevaihtoa niin paljon, että teknistä puolta kannattaa vauhdittaa. Parhaiten menee niillä verkkopalveluilla, joilla on panostaa reilusti sekä in-house että ulkoiseen tekniseen tekemiseen.

Olenko itse siis liittynyt niiden lukuisten mollaajien joukkoon, joiden mielestä verkkokauppa on helppoa bisnestä: “mikseivät ne tajua?” En. Olen ollut näkemässä tarpeeksi sitä todellisuutta, joiden kanssa yritykset kamppailevat nopean digitalisaation aikakaudella. Siksi haluankin päättää tämän postauksen positiiviseen ajatukseen.

Näitä kaikkia ylläolevia yhdistää yksi asia, joka vaikuttaa eniten: asenne (ota vaikka Dweckin growth mindset). Ja asennetta voi muuttaa. Yksi kanava asiakkaalle, kasvava budjetti, fokus tekniseen. Itse uskon vahvasti, että asenne muuttuu, kun verkkokaupasta bisneksenä puhutaan. Ja se muuttuu vielä enemmän, kun päättäjiksi tulee henkilöitä, joille verkkokauppa ja elämä internetissä on henkilökohtaisesti ihan normaalia.

The post Kuinka tehdään parempaa verkkokauppaa? appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/kuinka-tehdaan-parempaa-verkkokauppaa/feed/ 0
Maksuton seminaari: Penguin, Panda ja UA -päivitykset nyt! http://www.tulos.fi/artikkelit/maksuton-seminaari-penguin-panda-ja-ua-paivitykset-nyt/ http://www.tulos.fi/artikkelit/maksuton-seminaari-penguin-panda-ja-ua-paivitykset-nyt/#comments Mon, 02 Jun 2014 09:54:29 +0000 http://www.tulos.fi/?p=10653 Googlen iso kevätsiivous muuttaa kaikkea, miten verkkopalvelusi pysyy perässä? Verkkopalvelusi näkyvyys ja analytiikka muuttuvat merkittävästi touko-heinäkuussa 2014: Googlen Panda, Penguin, Pay Day, Universal Analytics ja AdWords -päivitykset edellyttävät toimenpiteitä nyt! Tulos järjestää 12.6.2014 klo 9.00 […]

The post Maksuton seminaari: Penguin, Panda ja UA -päivitykset nyt! appeared first on Tulos.

]]>
Googlen iso kevätsiivous muuttaa kaikkea, miten verkkopalvelusi pysyy perässä?

Verkkopalvelusi näkyvyys ja analytiikka muuttuvat merkittävästi touko-heinäkuussa 2014: Googlen Panda, Penguin, Pay Day, Universal Analytics ja AdWords -päivitykset edellyttävät toimenpiteitä nyt!

Tulos järjestää 12.6.2014 klo 9.00 – 10.30 maksuttoman 90 minuutin miniseminaarin, joka kertoo, mikä muuttuu.

Tule kuuntelemaan tietoiskua, joka kertoo, mitä pitää tehdä vielä ennen kesälomia. Maksuton, paikkoja 40 ensimmäiselle ilmoittautujalle. Ilmoittaudu nyt. Lähetä nimesi ja täydelliset yhteystietosi osoitteeseen janne.ruokonen@tulos.fi. Varmistamme sinulle paikkasi. Vain yksi osallistuja per yritys.[Päivitetty tilanne ke 4.6.: Seminaari täynnä!]

Tekemättä jättäminen ei ole vaihtoehto:
Google vyöryttää juuri nyt merkittäviä päivityksiä, ja niihin on reagoitava.

- Panda -päivitys: Sisältömarkkinointi ja SEO kokevat muutoksia.
- Penguin -päivitys: Linkitys ja SEO kokevat muutoksia.
- Pay Day -päivitys: Affiliate-sivustot kokevat muutoksia.
- Universal Analyticsin lanseeraus: Analytiikka meni isolta osin uusiksi.
- Google-mainonnan uudet beta-ominaisuudet: Hyödynnettävä heti.

Aamupäiväseminaarin agenda

1. Urgent
Mitkä kahdeksan aktiivista toimenpidettä Googlen päivitykset edellyttävät jo ennen kesälomia? Miksi elokuussa on jo myöhäistä?

2. Important
Kuinka sinä — tai kilpailijasi — hyötyvät nopeasta toiminnasta? Kolme Googlen muutosten mahdollistamaa uutta keinoa kasvattaa näkyvyyttäsi ja liikennettäsi. Kuinka hyödynnät aiempien Google-päivitysten opettamaa 90 päivän sääntöä?

3. Dramatic
Mittaamiseen tulee iso murros. Linkkejä mitataan Googlen toimesta eri tavalla, sisältöjä mitataan eri tavalla ja koko analytiikka (UA) on jatkossa erilainen. Kuinka käytät uusia ominaisuuksia hyväksesi? Mihin panostaa nyt ja mikä voi odottaa?

Asiantuntijamme presentoivat, vastaavat kysymyksiin ja keskustelevat

- Tom Norrgrann, Technical SEO
- Arvo Partanen, Advertising
- Jaakko Knuutila, Analytics

Tilaisuuden kesto 90 minuuttia. Kahvipannu korisee ja kylmiä juomia tarjoillaan. Ei aamiaista, ei taukoja. Paikkoja rajoitetusti. Tilaisuus pidetään Tuloksen omassa koulutustilassa, Salomonkatu 17 B, 6. krs., 00100 Helsinki.

The post Maksuton seminaari: Penguin, Panda ja UA -päivitykset nyt! appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/maksuton-seminaari-penguin-panda-ja-ua-paivitykset-nyt/feed/ 1
Pingviini tulee – oletko valmis? http://www.tulos.fi/artikkelit/pingviini-tulee-oletko-valmis/ http://www.tulos.fi/artikkelit/pingviini-tulee-oletko-valmis/#comments Wed, 21 May 2014 07:29:43 +0000 http://www.tulos.fi/?p=10335 Puolen vuoden välein on se hetki, kun kaikki sivustojen ylläpitäjät jännittävät, mitä uudet Googlen Penguin algoritmipäivitykset tuovat tullessaan. Välillä päivitykset johtavat siihen, että ulkoisten linkkien arvo laskee. Joskus kyse on taas sisäisten linkkien ankkuriteksteistä. Nyt […]

The post Pingviini tulee – oletko valmis? appeared first on Tulos.

]]>
Puolen vuoden välein on se hetki, kun kaikki sivustojen ylläpitäjät jännittävät, mitä uudet Googlen Penguin algoritmipäivitykset tuovat tullessaan. Välillä päivitykset johtavat siihen, että ulkoisten linkkien arvo laskee. Joskus kyse on taas sisäisten linkkien ankkuriteksteistä.

Nyt Google on jälleen nostanut hihansa ylös ja valmistautuu vaivihkaa uuden algoritmipäivityksen julkaisuun. Tällä kertaa tulossa on Penguin 3.0 päivitys, joka oletettavasti jatkaa siitä, mihin Penguin 2.0 jäi – linkkien ja ylioptimoimisen hillitsemiseen.

Jotta voisimme edes arvailla, mitä uusi päivitys pitää sisällään, meidän pitää katsoa menneeseen. Meidän pitää havaita, mitä hakukoneiden maailmassa on aikaisemmin tapahtunut. Laitetaan siis Google Penguin ja sen aiemmat algoritmipäivitykset suurennuslasin alle.

Google Penguin – mustahattuoptimoijien painajainen

Google Penguinin ensimmäinen versio julkaistiin 24.4.2012, ja oli kaikkien aikojen suurin algoritmipäivitys Googlella. Sen, kuten muidenkin Penguin-päivitysten, tarkoituksena oli laskea huonojen linkkien (esim. foorumit, spämmisivustot), maksettujen linkkien, irrelevanttien linkkien (esim. kukkia käsittelevästä foorumista linkkejä online-kasinon sivustolle) ja ylioptimoitujen ankkuritekstien arvoa.

Ensimmäinen Googlen Penguin-päivitys laittoi lopullisen pisteen monien roskasivustojen ja mainossivustojen tarinaan. Jotkut ”oikeatkin” sivustot siinä samassa kärsivät ja joutuivat miettimään linkitysstrategiansa uudelleen.

 • Penguin 1.1 julkaistiin 25.5.2012. Sen tarkoituksena oli vain hioa hieman algoritmiä, mutta se ei vaikuttanut enää moniin sivustoihin.
 • Penguin 1.2 (joka julkaistiin 5.10.2012), hioi huonojen linkkien vastaista algoritmia, ja vaikutti noin 0,3 prosenttiin länsimaalaisista verkkosivustoista.
 • Penguin 2.0:n julkaisuajankohta oli 22.5.2013. Päivitys teki algoritmin entistä viisaammaksi, jotta se oppisi ”haistamaan” huonot, maksetut tai irrelevantit linkit. Lisäksi ankkuritekstien ylioptimointi oli tämänkin päivityksen kohteena. Tuhannet sivut vajosivat jälleen hakutulosten hännille.
 • Penguin 2.1, joka julkaistiin 4.10.2013, vaikutti vain pieneen määrään mainos- ja roskasivustoja, jotka olivat luistaneet tuomiostaan puolta vuotta aikaisemmin.

Google Penguin 3.0. – Keneen se vaikuttaa?

Näinä päivinä tulee Google Penguin 3.0. Keneen se vaikuttaa? Mikä sen funktio tulee olemaan?

Googlen hakualgoritmi koostuu eri osista, jotka ovat eri ihmisten kirjoittamia. Näin ollen kukaan ei tunne Googlen hakualgoritmia kokonaan.

Googlen algoritmi koostuu monista eri osista, jotka vaikuttavat hakutulosten (ja myös optimoinnin) eri alueisiin. Hummingbird-osa vaikuttaa semantiikkaan, Panda-osa vaikuttaa huonolaatuiseen sisältöön ja Penguin-osa vaikuttaa ulkoisiin ja sisäisiin linkkeihin.

Oletettavaa on, että myös uusin pingviini, Penguin 3.0, tulee vaikuttamaan linkkeihin. Kohteena ovat tuttuun tapaan huonot linkit. Eli maksetut linkit, irrelevantit linkit ja linkit epäluotettavista lähteistä.

 

Jos voimme auttaa teitä omien linkkiprofiilienne kanssa, ottakaahan yhteyttä!

 

Tom Norrgrann
Hakukoneoptimoinnin asiantuntija
tom.norrgrann@tulos.fi

 

The post Pingviini tulee – oletko valmis? appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/pingviini-tulee-oletko-valmis/feed/ 0
Osallistu seminaariin: Verkkokauppa Suomesta Eurooppaan ja Venäjälle http://www.tulos.fi/artikkelit/osallistu-seminaariin-verkkokauppa-suomesta-eurooppaan-ja-venajalle/ http://www.tulos.fi/artikkelit/osallistu-seminaariin-verkkokauppa-suomesta-eurooppaan-ja-venajalle/#comments Tue, 22 Apr 2014 07:40:22 +0000 http://www.tulos.fi/?p=10259 Tulos ja ASML Asiakkuusmarkkinointiliitto järjestävät ajankohtaisen aamupäiväseminaarin: Verkkokauppa Suomesta Eurooppaan, erityiskysymyksenä Venäjä   Aika: Torstai 15.5.2014 klo 8.30 – 12.00. Paikka: Hotelli Arthur, Vuorikatu 19, Helsinki. Hinta: 198 / 249 € + alv. Katso täältä seminaarin […]

The post Osallistu seminaariin: Verkkokauppa Suomesta Eurooppaan ja Venäjälle appeared first on Tulos.

]]>
Tulos ja ASML Asiakkuusmarkkinointiliitto järjestävät ajankohtaisen aamupäiväseminaarin:

Verkkokauppa Suomesta Eurooppaan, erityiskysymyksenä Venäjä

 

Aika: Torstai 15.5.2014 klo 8.30 – 12.00.

Paikka: Hotelli Arthur, Vuorikatu 19, Helsinki.

Hinta: 198 / 249 € + alv.

Katso täältä seminaarin tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu mukaan!

 

Verkkokauppa Suomesta Eurooppaan: Mitkä ovat Suomalaisten mahdollisuudet kansainvälisessä verkkokaupassa? Millaisille konsepteille löytyy tilaa? Miten löytää asiakkaat? Mitkä ovat kilpailukyvyn kulmakivet? Kuka tekee onnistunutta verkkokauppaa Eurooppaan ja mitä heiltä voi oppia?

 

Verkkokauppa Suomesta Venäjälle: Venäjän ennustetaan olevan Euroopan suurin kuluttajamarkkina jo vuonna 2020. Erityisen nopeasti kasvaa verkkokauppa. Mitä menestyvät kansainväliset verkkokaupat tekevät Venäjällä? Kuinka digimarkkinointisi tavoittaa venäläisen kuluttajan parhaiten? Entä miten viime aikojen tapahtumat ovat vaikuttaneet kasvuodotuksiin ja ostajien käyttäytymiseen. Puhujien antamat vastaukset saattavat yllättää…

 

Seminaarin puhujina kansainvälisen verkkokaupan tekijät:
 • Yury Tikhomirov, SEM Specialist  ja Pia Maria Halttunen, Head of Advertising – Tulos Helsinki
 • Pekka Huttunen, markkinointipäällikkö, Lomarengas
 • Sanna Kittelä, E-Commerce Development Manager, Reima
 • Itella, Business Manager, eCommerce & Parcel Services, Pasi Ketonen
 • Janne Ruokonen, Product Manager – Tulos Helsinki

 

PS. Ohjelmaan on tullut viime hetken lisäys: Jo ilmoitettujen esiintyjien lisäksi saamme puhujiksi  Venäjän suosituimman hakukoneen ja käytetyimmän verkkopalvelun Yandexin edustajat Nikita Yampolskin ja Tatiana Bashlychevan. He kertovat Yandexin yhteistyöstä kansainvälisten verkkokauppojen kanssa. Tätä tilaisuutta ei kannata jättää käyttämättä!

 

 

The post Osallistu seminaariin: Verkkokauppa Suomesta Eurooppaan ja Venäjälle appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/osallistu-seminaariin-verkkokauppa-suomesta-eurooppaan-ja-venajalle/feed/ 0
Ilmainen aamiaisseminaari: Amazonin verkkokaupan salaisuus http://www.tulos.fi/artikkelit/ilmainen-aamiaisseminaari-amazonin-verkkokaupan-salaisuus/ http://www.tulos.fi/artikkelit/ilmainen-aamiaisseminaari-amazonin-verkkokaupan-salaisuus/#comments Wed, 16 Apr 2014 20:05:24 +0000 http://www.tulos.fi/?p=10252 Asiakkaat haluavat halpaa ja nopeaa. Ikävä kyllä halvan ja nopean toteuttaminen on hankalaa. Amazon on hionut myyntikonettaan systemaattisesti testaamalla 15-vuotta. Myös sinä voit saada ylivoimaista kilpailuetua Amazonin tapaan – konversio-optimoinnilla. Kuule teoria konversio-optimoinnin taustalla, koe […]

The post Ilmainen aamiaisseminaari: Amazonin verkkokaupan salaisuus appeared first on Tulos.

]]>
Asiakkaat haluavat halpaa ja nopeaa. Ikävä kyllä halvan ja nopean toteuttaminen on hankalaa. Amazon on hionut myyntikonettaan systemaattisesti testaamalla 15-vuotta. Myös sinä voit saada ylivoimaista kilpailuetua Amazonin tapaan – konversio-optimoinnilla.

Kuule teoria konversio-optimoinnin taustalla, koe se käytännön Tuloksen casejen kautta ja keskustele aiheesta kolleegoidesi kanssa.

Ilmainen aamiaisseminaari 28.4.2014

Kello 8:30 – 10:30.
Tulos Helsinki Oy
Salomonkatu 17 b 6. Kerros.

Ilmottaudu lähettämällä yhteystietosi yhteys@tulos.fi osoitteeseen. Laita otsikkoon “ilmottautuminen seminaariin”. Toimi heti – paikkoja on rajoitettusti.

Tarjolla kevyt aamupala.

The post Ilmainen aamiaisseminaari: Amazonin verkkokaupan salaisuus appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/ilmainen-aamiaisseminaari-amazonin-verkkokaupan-salaisuus/feed/ 0