Tulos http://www.tulos.fi Enemmän oikeita asiakkaita verkosta Fri, 19 Sep 2014 06:28:38 +0000 fi hourly 1 It’s scary how much we are alike – International Geek Exchange morning coffee with Elizabeth http://www.tulos.fi/artikkelit/scary-much-alike-international-geek-exchange-morning-coffee-elizabeth/ http://www.tulos.fi/artikkelit/scary-much-alike-international-geek-exchange-morning-coffee-elizabeth/#comments Tue, 16 Sep 2014 07:56:50 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11418 So why on Earth is she sitting at the Tulos office for two weeks? Elizabeth is taking part in the International Geek Exchange (IGE). The aim of the IGE is for digital marketing geeks to […]

The post It’s scary how much we are alike – International Geek Exchange morning coffee with Elizabeth appeared first on Tulos.

]]>
So why on Earth is she sitting at the Tulos office for two weeks? Elizabeth is taking part in the International Geek Exchange (IGE). The aim of the IGE is for digital marketing geeks to learn from each other and share their knowledge with each other – and especially in this case, real life experiences on what has been working and what’s not when a company grows fast. We discussed topics like business models, people sourcing, recruiting, management, tools and more.

Portent and Tulos are very much alike. We have so many similarities that it’s almost scary. We even share two exact same core values: learning and teaching. Both companies are focused on top-notch expertise and having the best experts in the field of internet marketing. Both are engaged to keep a high level of expertise through continuous learning and also sharing these learnings.

If you’d like to learn more about the IGE, contact our IGE pioneer Toni Voutilainen who visited Portent last December, for more information.

The post It’s scary how much we are alike – International Geek Exchange morning coffee with Elizabeth appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/scary-much-alike-international-geek-exchange-morning-coffee-elizabeth/feed/ 0
Miten yhdistät sisältöstrategian ja hakukoneoptimoinnin? http://www.tulos.fi/artikkelit/miten-yhdistat-sisaltostrategian-ja-hakukoneoptimoinnin/ http://www.tulos.fi/artikkelit/miten-yhdistat-sisaltostrategian-ja-hakukoneoptimoinnin/#comments Wed, 10 Sep 2014 06:18:06 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11372 Viestinnässä on aina mietitty kohderyhmiä ja viestejä, joten vanhalle asialle on keksitty uusi nimi. Sisältöstrategia on aina ollut viestinnän ammattilaisten työkalu, jolla organisaatiot melskaavat turuilla ja toreilla: Mistä asiakkaani tai kohderyhmäni on kiinnostunut eli kenelle […]

The post Miten yhdistät sisältöstrategian ja hakukoneoptimoinnin? appeared first on Tulos.

]]>
Viestinnässä on aina mietitty kohderyhmiä ja viestejä, joten vanhalle asialle on keksitty uusi nimi. Sisältöstrategia on aina ollut viestinnän ammattilaisten työkalu, jolla organisaatiot melskaavat turuilla ja toreilla: Mistä asiakkaani tai kohderyhmäni on kiinnostunut eli kenelle viestimme? Mistä asiasta? Milloin? Mikä olisi paras muoto?

Myös hakukoneoptimoinnissa hyvän sisällön merkitys lisääntyy koko ajan. Entistä parempaan jatkuvasti päivittyvään ja jaettavaan sisältöön kannustavat jo viimeisimmät Googlen päivityksetkin, kuten Hummingbird-päivitys syksyllä 2013 ja nyt kesän korvalla tullut Panda-päivitys.

Mutta miten yhdistät sisältöstrategian ja hakukoneoptimoinnin? Vastaus: hyödynnä optimointia varten tehtävää avainsanatutkimusta. Avainsanatutkimuksessa tutkit keskeiset avainsanat ja hakutermit, joilla tehdään organisaatiosi kannalta keskeisiä hakuja.

Näin teet avainsanatutkimuksen

Tutkimuksen voi tehdä eri tavoin, mutta tässä on yksi hyvä. Tee iso listaus avainsanoista ja ota siihen mukaan:

 • Hakusanamainonnan sanat, jos teet Adwords-mainontaa
 • Oman organisaatiosi analytiikka-ohjelmasta saatavat avainsanat
 • Omalla ja kilpailijoiden verkkosivustoilla käytettävät palveluiden keskeiset termit
 • Googlen automaattiset hakutermiehdotukset
 • Uudet hakusanaideat Googlen Keyword Plannerista
 • Lisäksi voit hyödyntää esimerkiksi Ubersuggest-avainsanatyökalua.

Hae näin saadulle isolle hakutermilistaukselle kuukausittaiset hakumäärät Keyword Plannerilla ja organisaatiosi sekä kilpailijoittesi nykyiset hakutulossijoittumiset. Tähän on tarjolla eri työkaluja, kuten esimerkiksi Advanced Web Ranking.

Lopputuloksena sinulla on iso lista hakutermejä hakumäärineen ja hakutulossijoittumisineen. Tämän jälkeen tulevat ne tärkeät kysymykset:

 • Mille suosituille hakutermeille sinun kannattaa suunnitella lisää sisältöä?
 • Millä suosituilla termeillä hakutulossijoitukset ovat jo hyviä eli millä jatkosakin kannattaa erottautua kilpailijoista?
 • Puuttuuko sivustoltasi jotain sellaista sisältöä, jota haetaan paljon?
 • Millä suosituilla termeillä kilpailijat näkyvät? Pitäisikö teidänkin näkyä?
 • Millä alueella haette (liike)toiminnan kasvua eli mitkä termit ovat tärkeimpiä?

Sisältöstrategia ja avainsanatutkimus kulkevat käsi kädessä

Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa ottaa mukaan sisältöstrategia. Sen avulla voit miettiä suurempia kokonaisuuksia:

 • Millaisia yhteneväisiä hakuja ja tiedontarpeita löydät avainsanatutkimuksesta eri kohderyhmille?
 • Miten jaottelisit hakuja verkkosivujesi käyttäjäpersoonien mukaan?
 • Onko sisältöteemoissa huomioitu hakujen kautta tulevat tiedontarpeet?
 • Miten teet sisällöstäsi niin houkuttelevaa eri kohderyhmille, että sitä jaetaan ja se innostaa keskusteluun? Miten linkität some-näkyvyyden takaisin omaan verkkosivustoosi?

Kun hyödynnät yllä olevia kysymyksiä, voit jaotella verkkosivustosi sisältöä loogisiin kokonaisuuksiin: sellaisiin, jotka vastaavat niin sisältöstrategian tavoitteita kuin hakukoneiden kautta tulevien vierailijoiden tiedontarpeita.

Taannoin sain asiakkaalta heidän verkkoviestintästrategiansa. Se oli jaoteltu yksinkertaisesti:

 • Kohderyhmä
 • Tavoite
 • Sisältöteema
 • Kanava

Yksinkertaisuus on kaunista. Avainsanatutkimuksen jälkeen minun oli helppo yhdistää löydetyt hakutermit eri kohderyhmiin ja sisältöteemoihin.

Lopputuloksena on paitsi yksittäiset hyvin optimoidut sivut, jotka löytyvät hakukoneen kautta, myös eri kohderyhmille hyvät laskeutumissivut. Ja hyvä suunnitelma, mitä sisältöä pitää tehdä seuraavaksi.

 

Mikko Yli-Erkkilä
Tulos Helsinki

 

* * * * * *

P.S. Järjestämme maksuttoman Sisältöstrategia myynnin ja brändin tukena -seminaarin tiistaina 7.10.2014 klo 9:15 – 10:30, jossa kerromme aiheesta enemmän.

 

The post Miten yhdistät sisältöstrategian ja hakukoneoptimoinnin? appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/miten-yhdistat-sisaltostrategian-ja-hakukoneoptimoinnin/feed/ 0
Onko verkkokauppasi paras asiakaspalvelija paikalla? http://www.tulos.fi/onko-verkkokauppasi-paras-asiakaspalvelija-paikalla http://www.tulos.fi/onko-verkkokauppasi-paras-asiakaspalvelija-paikalla#comments Wed, 03 Sep 2014 06:05:50 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11312 Asiakasystävällinen ja palveleva verkkoteksti vastaa kaikkiin kysymyksiin, antaa tarvittavat tiedot kerralla ja ohjaa lukijan eteenpäin ostoputkessa. Tässä postauksessa pohditaan Myyvät verkkotekstit -minisarjan osana, millainen verkkoteksti on palveleva. Palveleva verkkoteksti nimittäin myy. Palveleva verkkoteksti ylittää odotukset. Mitä […]

The post Onko verkkokauppasi paras asiakaspalvelija paikalla? appeared first on Tulos.

]]>
Asiakasystävällinen ja palveleva verkkoteksti vastaa kaikkiin kysymyksiin, antaa tarvittavat tiedot kerralla ja ohjaa lukijan eteenpäin ostoputkessa.

Tässä postauksessa pohditaan Myyvät verkkotekstit -minisarjan osana, millainen verkkoteksti on palveleva. Palveleva verkkoteksti nimittäin myy.

Palveleva verkkoteksti ylittää odotukset. Mitä se sitten tarkoittaa konkreettisesti?

Verkkoteksti kertoo kaikki tuotteen ominaisuudet.

Hyvä verkkokaupan teksti tarjoilee kerralla kaikki tuotteen ominaisuudet.

Hyvin usein verkkokaupoissa tyydytään vähäiseen määrään tuotteen yksityiskohtia, jolloin tuotteiden vertailu on vaikeaa. Koko, väri ja mitat eivät riitä mihinkään.

Esimerkiksi: Garminin action-kameran tekstissä on viitisenkymmentä kohtaa pelkistä ominaisuuksista ja teknisistä tiedoista.
action-camera-netanttila

Enemmän ominaisuuksia esillä verkkokaupassa on enemmän.

Ominaisuudet on kuvattu myös hyötyinä.

Tekniset ominaisuudet kerrotaan tekstissä myös hyötyinä. Pelkkä lista ominaisuuksista ei palvele kaikkia verkkokaupan asiakkaita. Siksi tuotteen tekniset ominaisuudet on hyvä kääntää kielelle, joka kertoo enemmän.

Esimerkiksi: Ulkoisen kovalevyn koko (1 TB) on käännetty tekstissä hyödyksi eli kuinka monta valokuvaa siihen mahtuisi. Tai kerrotaan mitä “vesipilariarvo” tarkoittaa niille, jotka ovat ensi kertaa lastenvaatteita ostamassa.

Hyvä tuoteteksti vertailee.

Palveleva verkkoteksti vertailee myös tuotteen ominaisuuksia niin muihin oman kaupan kuin kilpailijoiden tuotteisiin.

Verkkoteksti antaa esimerkkejä käyttötilanteista. Esimerkit tuotteen käyttötilanteista auttavat lukijaa valitsemaan oikeanlaisen tuotteen. Verkkokaupassa on vaikea tietää, millaisesta tuotteesta on kyse, mikäli sitä ei lukijalle kerrota.

Esimerkiksi: Tyynystä voi kertoa, onko kyse sopiva vatsallaan vai selällään nukkujalle. Tai Millainen peitto sopisi hikoavalle?

Käyttötilanteet ovat esimerkkejä, joita myyjä voisi kertoa myyntitilanteessa asiakkaalle.

Hyvä verkkoteksti myy.

Ominaisuuksien, hyötyjen ja käyttötilanteiden jälkeen verkkoteksti on tehnyt jo ison osan myyntityöstä. Suositus tai arvostelu on iso osa sosiaalista myyntityötä, joten niitä kannattaa hyödyntää verkkokaupassa.

Myös verkossa kauppa täytyy klousata eli ohjata asiakas kassalle. Teksti on siinä keskeisessä roolissa Ostoskoriin-nappuloiden lisäksi. Annetaanko asiakkaalle mahdollisuus miettiä vielä vai ohjataanko ostamaan heti?

 

Hyvä verkkoteksti on kuin tiiviissä paketissa kivijalan parhaan myyjän auttavainen ote. Mitä sinä lisäisit vielä listalle?

Tämä postaus jatkaa minisarjaa myyvistä verkkokaupan tuoteteksteistä. Seuraa @Tulos_Helsinki ja @SuviJohansson sekä #verkkokauppa.

Edelliset osat:
Tuoteteksti on verkkokauppasi paras myyjä
Testaatko jo tuotetekstisi? Näillä ohjeilla pääset alkuun

The post Onko verkkokauppasi paras asiakaspalvelija paikalla? appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/onko-verkkokauppasi-paras-asiakaspalvelija-paikalla/feed/ 0
Tulos sparraamassa yritysjohtoa Digitaalinen Polku -ohjelmassa http://www.tulos.fi/artikkelit/tulos-mukana-sparraamassa-yritysjohtoa-digitaalinen-polku-ohjelmassa/ http://www.tulos.fi/artikkelit/tulos-mukana-sparraamassa-yritysjohtoa-digitaalinen-polku-ohjelmassa/#comments Mon, 01 Sep 2014 09:48:20 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11301 Ohjelmaan osallistuvat yritykset saavat avukseen mentoripalvelun ja alan parhaiden osaajien verkoston digiliiketoimintansa vauhdittamiseen. Yritysjohtajille tarjotaan mentoriryhmän tuen lisäksi digitaalisen johtajuuden koulutusta ja yrityskohtainen työpaja. Tulos Helsinki Oy kuuluu Digitaalinen Polku -ohjelman ohjausryhmään ja tarjoaa asiantuntijasisältöjä ohjelmaan […]

The post Tulos sparraamassa yritysjohtoa Digitaalinen Polku -ohjelmassa appeared first on Tulos.

]]>
Ohjelmaan osallistuvat yritykset saavat avukseen mentoripalvelun ja alan parhaiden osaajien verkoston digiliiketoimintansa vauhdittamiseen. Yritysjohtajille tarjotaan mentoriryhmän tuen lisäksi digitaalisen johtajuuden koulutusta ja yrityskohtainen työpaja. Tulos Helsinki Oy kuuluu Digitaalinen Polku -ohjelman ohjausryhmään ja tarjoaa asiantuntijasisältöjä ohjelmaan valituille yrityksille sekä kaikille avointa koulutusta.

Digitaalinen Polku on konkreettista apua yritysjohdolle

Kauppakamarin koordinoiman ohjelman avulla saat käyttöösi parhaat asiantuntijaresurssit yrityksesi digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen.

 • Saat käyttöösi mentoriryhmän ja osaajaverkoston.
 • Kasvatat digitaalista johtajuuttasi.
 • Tunnistat liiketoimintasi muutospisteet.
 • Voit hyödyntää ohjelman verkostoja.

Informaatioteknologia ja digitalisaatio ovat mullistaneet vauhdilla kokonaisia toimialoja, ja tulevaisuudessa muutosvauhti vain kiihtyy. Digitalisaatio lisää kilpailua, muuttaa kulutustottumuksia ja liiketoimintamalleja. Kilpailukykyisten tuotteiden, palvelujen ja uusien liiketoimintamallien kehittäminen vaatii yritysjohdolta ja hallitusten jäseniltä visionäärisyyttä ja ymmärrystä uusien teknologioiden vaikutuksista ja mahdollisuuksista”, toteaa ohjelman suojelija, Hankenin professori Anne Brunila.

 

Tällaisia osallistujia ohjelmaan etsitään

 • Olet yrityksesi toimitusjohtaja, hallituksen jäsen tai ylimmän johtoryhmän jäsen.
 • Yrityksesi on kasvuhakuinen.
 • Haluatte olla mukana digitaalisessa muutoksessa.
 • Satsaatte osaamiseen ja olette valmiita käyttämään ulkopuolisia asiantuntijoita.
 • Annat palautteen Digitaalisen Polun sisällöstä ja nostat esiin kehityskohteita.
 • Toimit referenssinä muille yrityksille.

Vauhdita digitaalista liiketoimintaasi, kerro kiinnostuksesi!

Mukaan pilottihankkeeseen mahtuu 15 yritystä. Jos olet yrityksesi johtoryhmässä ja/tai hallituksessa, ja olet kiinnostunut osallistumaan, hae mukaan 1.9.2014–30.9.2014 osoitteessa digitaalinenpolku.fi. Lisätietoja antaa hankkeen vetäjä Heikki Halme, Keskuskauppakamari p. 040 590 1741, heikki.halme@chamber.fi

 

Digitaalinen Polku -ohjelman tukijat:

Keskuskauppakamari, Helsingin Kauppakamari, Solita, Futurice, Frantic, Sofokus, Tulos, Enfo, Microsoft, Fujitsu, Paytrail, TEM, Etla, Tekes ja Teknologiateollisuus.

Ohjelman sivut löydät täältä: www.digitaalinenpolku.fi

 

The post Tulos sparraamassa yritysjohtoa Digitaalinen Polku -ohjelmassa appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/tulos-mukana-sparraamassa-yritysjohtoa-digitaalinen-polku-ohjelmassa/feed/ 0
Aloita Facebook-mainonta – maksaville asiakkaille http://www.tulos.fi/artikkelit/aloita-facebook-mainonta-maksaville-asiakkaille/ http://www.tulos.fi/artikkelit/aloita-facebook-mainonta-maksaville-asiakkaille/#comments Tue, 26 Aug 2014 05:23:52 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11266 Täytyykö Facebook-tykkääjien tavoittamisesta maksaakin? Ilman mainontaa kukaan ei näe sivumme päivityksiä! Kuvakoot muuttuivat ja mainospaikat Facebook-sivulla vähenivät! Facebook-käyttäjien ja -mainostajien keskuudessa kuohuu säännöllisesti. Kohua aiheuttavat useimmiten ulkoasun uudistukset ja algoritmin päivitykset – ylipäätään kaikki muutokset, […]

The post Aloita Facebook-mainonta – maksaville asiakkaille appeared first on Tulos.

]]>
Täytyykö Facebook-tykkääjien tavoittamisesta maksaakin? Ilman mainontaa kukaan ei näe sivumme päivityksiä! Kuvakoot muuttuivat ja mainospaikat Facebook-sivulla vähenivät!

Facebook-käyttäjien ja -mainostajien keskuudessa kuohuu säännöllisesti. Kohua aiheuttavat useimmiten ulkoasun uudistukset ja algoritmin päivitykset – ylipäätään kaikki muutokset, joilla Facebook pyrkii kehittämään palveluaan.

Kun tunnekuohu laantuu ja vaahto on pyyhitty suupielistä, markkinoijan kannattaa kääntää katseensa Facebookin tarjoamiin uusiin mahdollisuuksiin. Oikealla kohdistuksella pääset jälleen kiinni kannattavaan Facebook-mainontaan.

Kerro tarjonnastasi sivustosi kävijöille

Ensimmäinen askel tehokkaampaan Facebook-markkinointiin on uudelleenmarkkinointipikselin asentaminen sivustollesi. Voit markkinoida esimerkiksi pelkästään valitsemiesi tuotekohtaisten sivujen kävijöille, aivan kuten AdWords-mainonnassa. Näin tavoitat sivustosi kävijät, joilla on jo herännyt kiinnostus tarjontaasi.

Kun haluat viedä kohdistuksen vielä pidemmälle, voit suunnata oman kampanjan asiakkaille, jotka ovat aiemmin tehneet ostoksen sivuillasi. Tyytyväisillä asiakkailla on luultavasti hyvä motiivi ostaa sinulta myös jatkossa. Pidä heistä kiinni.

Tavoittele samankaltaisia asiakkaita

Miltä kuulostaa, jos tavoittaisit vielä paljon nykyistä asiakaskuntaasi suuremman joukon, joka kuitenkin muistuttaa erittäin paljon ostoksen tehneitä asiakkaitasi? Joukossa voi olla yhteisiä tekijöitä elämänvaiheesta samankaltaisiin kiinnostuksen kohteisiin: nuoret vanhemmat etsivät lastenvaatteita, ulkoilijat hakevat varusteita seuraavalle vaellukselle.

Kun kohdistat Facebook-kampanjan algoritmiin perustuvan profiloinnin kautta löytyneille samankaltaisille yleisöille, pääset kertomaan tarjonnastasi asiakkaille, joiden kiinnostuksen todennäköisyys perustuu pelkkää ikää ja sukupuolta vahvempiin tekijöihin.

Älä myöskään unohda Facebook-sivusi nykyisiä tykkääjiä. Voit koostaa kampanjaasi varten samankaltaisen yleisön myös tykkääjiä muistuttavista asiakkaista. Kyse on kuitenkin ydinjoukosta, joka haluaa tietää tarjonnastasi lisää.

Lopuksi: Facebook-mainostajan muistilista

Facebook-mainostajan kannattaa pitää mielessään ainakin kolme periaatetta:

 1. Uudistuksia tulee jatkossakin. Keskity niiden antamiin mahdollisuuksiin ja ota ne käyttöön edelläkävijöiden joukossa.
 2. Mitä rajallisempi budjettisi on, sitä suurempi on paine suunnitella budjetin käyttö järkevästi: suuntaa mainonta yleisöille, joissa on eniten potentiaalia. Älä hae näyttöjä, hae ihmisiä.
 3. Tarjoa mielekästä sisältöä – myös mainonnassa. Mieti, miten voisit oikeasti palvella asiakastasi markkinoinnin keinoin.

Facebook-käyttäjät tarkistavat uutisvirran tapahtumat keskimäärin 14 kertaa päivässä. Käytä se hyödyksesi: näin huikea ote käyttäjistä katoaisi, ellei Facebook haluaisi myös mainonnan tavoittavan oikeat ihmiset oikeaan aikaan.

The post Aloita Facebook-mainonta – maksaville asiakkaille appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/aloita-facebook-mainonta-maksaville-asiakkaille/feed/ 0
HTTPS tuo paremmat hakutulossijoitukset? http://www.tulos.fi/artikkelit/https-tuo-paremmat-hakutulossijoitukset/ http://www.tulos.fi/artikkelit/https-tuo-paremmat-hakutulossijoitukset/#comments Wed, 20 Aug 2014 09:32:19 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11261 Https on suojattu tiedonsiirtomenetelmä Verkkosivustojen osoitteet alkavat yleensä rimpsulla http://, jota nykyään tuskin kukaan viitsii edes kirjoittaa. Monilla on tapana usein jopa vain googlata haluamansa osoite, vaikka www.tulos.fi. Http on lyhenne sanoista hypertext transfer protocol, […]

The post HTTPS tuo paremmat hakutulossijoitukset? appeared first on Tulos.

]]>
Https on suojattu tiedonsiirtomenetelmä

Verkkosivustojen osoitteet alkavat yleensä rimpsulla http://, jota nykyään tuskin kukaan viitsii edes kirjoittaa. Monilla on tapana usein jopa vain googlata haluamansa osoite, vaikka www.tulos.fi.

Http on lyhenne sanoista hypertext transfer protocol, mikä tarkoittaa verkossa tapahtuvan tiedonsiirron käytäntöä. Kun perään lisätään vielä s lyhenteenä sanasta secure, saadaan https, joka tarkoittaa suojattua tiedonsiirtoa. Tiedot salataan SSL (secure sockets layer)- tai uudemman TLS (transport layer security)-menetelmän avulla.

Suojattu tiedonsiirto on vanha tuttu juttu

Verkossa siirrettävien tietojen salaaminen on erityisen perusteltua esimerkiksi silloin, kun käyttäjät antavat palveluun henkilötietojaan. Näin on esimerkiksi tällä hetkellä vakuutusyhtiö Ifin etusivulla, johon voi syöttää K-Plussa-korttinsa tiedot. Verkkopankit ja verkkokauppojen ostoprosessit ovat jo useita vuosia olleet https-suojattuja.

Googlen omat palvelut ovat myös jo pitkään olleet https-protokollan takana. Nyt ajatuksena on parantaa koko verkon turvallisuutta suosimalla https-suojattuja sivustoja.

Koska Googlen tekemä testaus, jossa https-osoitteita on suosittu, on tuottanut laadukkaan näköisiä hakutuloksia, he ovat päättäneet tehdä https:n käytöstä hakutulossijoituksiin vaikuttavan tekijän. Se ei ole merkittävä tekijä, mutta pieni plussa – ei edes se kirsikka, vaan pikemminkin ne nonparellit kakun päällä. Tällä halutaan motivoida sivustoja siirtymään ennen pitkää käyttämään https-protokollaa.

Kannattaako siirtyä nyt vai myöhemmin?

Https:n käyttö kuulostaa periaatteessa järkevältä ajatukselta. Emme kuitenkaan suosittele suin päin siirtymään https-protokollan käyttöön. Kun harkitset siirtymistä, ota huomioon seuraavat asiat:

 1. Siirtymä tarkoittaa jokaisen sivustosi osoitteen muuttumista. Tarvitset siis 301-uudelleenohjauksen, joka ohjaa käyttäjät aikaisempien http-alkuisten linkkien kautta https-alkuisiin uusiin osoitteisiin. Uudelleenohjaus, vaikka se olisi oikein tehty 301-ohjaus, viiltää aina siivun hakukonenäkyvyydestä.
 2. Https:n käyttöönotto saattaa joissain tapauksissa hidastaa sivustoa. Sivuston nopea toiminta on todennäköisesti merkittävämpi hakutulossijoituksiin vaikuttava tekijä kuin https:n käyttö.
 3. Https voi aiheuttaa haasteita sivuston skaalautuvuuden suhteen. Https-protokollaa käytettäessä vanhoille selaimille pitää erikseen määritellä, mitä selaimen välimuistiin tallentuu. Uusimmissa selaimissa tämä on korjattu, ja välimuisti toimii samalla tavalla kuin http-protokollassa.

 

Jos edessä on sivustouudistus, jossa sivuston kaikkien sivujen osoitteet vaihtuvat, siinä yhteydessä https voi olla hyvä valinta. Hakutulossijoitusten vuoksi ratkaisua ei ole syytä hätiköidä.

The post HTTPS tuo paremmat hakutulossijoitukset? appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/https-tuo-paremmat-hakutulossijoitukset/feed/ 4
9 menestynyttä suomalaista verkkokauppiasta http://www.tulos.fi/artikkelit/kylla-osaamme-9-kansainvalisesti-menestynytta-suomalaista-verkkokauppiasta/ http://www.tulos.fi/artikkelit/kylla-osaamme-9-kansainvalisesti-menestynytta-suomalaista-verkkokauppiasta/#comments Mon, 18 Aug 2014 13:29:54 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11253 Suomalaiset voivat menestyä verkkokaupassa siinä missä muutkin! Lue yhdeksän positiivista esimerkkiä suomalaisista menestyjistä Digitalist Networkista.  

The post 9 menestynyttä suomalaista verkkokauppiasta appeared first on Tulos.

]]>
Suomalaiset voivat menestyä verkkokaupassa siinä missä muutkin! Lue yhdeksän positiivista esimerkkiä suomalaisista menestyjistä Digitalist Networkista.

 

The post 9 menestynyttä suomalaista verkkokauppiasta appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/kylla-osaamme-9-kansainvalisesti-menestynytta-suomalaista-verkkokauppiasta/feed/ 0
Testaatko jo tuotetekstisi? Näillä ohjeilla pääset alkuun http://www.tulos.fi/artikkelit/tuo-tekstien-tekemiseen-testaamisen-kulttuuri/ http://www.tulos.fi/artikkelit/tuo-tekstien-tekemiseen-testaamisen-kulttuuri/#comments Thu, 14 Aug 2014 05:26:54 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11211 Sisällön testaaminen on yksinkertaista. Testaamisen 6 kohtaa ovat: 1. Kirjoita alkuperäiselle (A) verkkokauppasi tuotetekstille kilpaileva, *myyvempi versio (B). 2. Avaa testityökalu, vaikkapa Visual Website Optimizer tai Optimizely. 3. Pistä testi päälle. Siihen menee minuutteja. 4. Anna […]

The post Testaatko jo tuotetekstisi? Näillä ohjeilla pääset alkuun appeared first on Tulos.

]]>
Sisällön testaaminen on yksinkertaista.

Testaamisen 6 kohtaa ovat:

1. Kirjoita alkuperäiselle (A) verkkokauppasi tuotetekstille kilpaileva, *myyvempi versio (B).
2. Avaa testityökalu, vaikkapa Visual Website Optimizer tai Optimizely.
3. Pistä testi päälle. Siihen menee minuutteja.
4. Anna testin olla päällä tarpeeksi kauan. Esimerkiksi VWO:n työkalulla voit laskea kestoa.
5. Analysoi tulokset ja laita voittava versio liveksi.
6. Nauti tuloksista.

Myyvät tuotetekstit tuovat 50 prosenttia enemmän myyntiä, testatusti.

Tekstien testaamisesta on helppoa lähteä liikkeelle, koska silloin ei tarvita teknisiä resursseja. A/B-testaaminen voi olla raskas prosessi, jos muutoksia tehdään esimerkiksi ostoputkeen, jolloin tarvitaan jo koodausta ja visuaalista suunnittelua. Isompien muutosten saaminen sivuille voi myös viedä aikaa.

Testattu, paremmin myyvä tekstiversio on helppo vaihtaa sivuille, kun taas teknisiä muutoksia sisältävä muutospyyntö menee monesti kuukausien tuotantojonoon tekniselle toimittajalle.

Esimerkki tekstimuutoksesta

Tässä elävän elämän esimerkki verkkokaupassa tehdystä yksinkertaisesta tekstimuutoksesta ostoputkessa. Kyseessä on otsikkoteksti tilauksen tarkistusvaiheessa:

Versio A:

Tilaus

Versio B:

Tarkista tilauksesi tiedot ja siirry maksamaan.

Arvatkaa, kumpi versio toi 15 prosenttia enemmän myyntiä?

 

Älä siis suotta vaivaudu muokkaamaan sisältöjäsi, jos et testaa niiden toimivuutta. Otetaan sisältötekemisessä käyttöön testaamisen kulttuuri!


Tämä postaus jatkaa minisarjaa myyvistä verkkokaupan tuoteteksteistä. Seuraa @Tulos_Helsinki ja @SuviJohansson sekä #verkkokauppa. Seuraava osio käsittelee verkkotekstejä ja asiakaspalvelua.

Edellinen osa: Tuoteteksti on verkkokauppasi paras myyjä

*Myyvä tuoteteksti myy aktiivisesti eli palvelee vastaamalla lukijan kysymyksiin, toiveisiin ja tarpeisiin. Tuotetiedot esitetään myös hyötyinä. Käyttäjää ohjataan toimimaan. Tästä myöhemmin lisää.

The post Testaatko jo tuotetekstisi? Näillä ohjeilla pääset alkuun appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/tuo-tekstien-tekemiseen-testaamisen-kulttuuri/feed/ 0
Say ”Privet!” (”Hello!”) to Yandex.Metrika 2.0 http://www.tulos.fi/artikkelit/say-privet-hello-yandex-metrika-2-0/ http://www.tulos.fi/artikkelit/say-privet-hello-yandex-metrika-2-0/#comments Tue, 12 Aug 2014 12:00:21 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11223 What’s new in Yandex.Metrika 2.0 I first heard about Metrika 2.0 during the iMetrics’ 2013 (Russian web-analytics conference) which was where it was announced. I was also glad to hear, that the segmentation would be included […]

The post Say ”Privet!” (”Hello!”) to Yandex.Metrika 2.0 appeared first on Tulos.

]]>
What’s new in Yandex.Metrika 2.0

I first heard about Metrika 2.0 during the iMetrics’ 2013 (Russian web-analytics conference) which was where it was announced. I was also glad to hear, that the segmentation would be included amongst the other improvements. 

Even though many of the new features will not impress anybody working seriously with Google Analytics, and I am not talking about hard-core Analytics users, but now that the public beta has been released and I do see significant growth of the Yandex.Metrika 2.0 when compared to the old version.

Let’s return to what’s new and what I like the most:

 • Finally, there is an ability to create segments, although it is not as straight forward as it is in Google Analytics. But, the ability to add lists of parameters, for example, a list of campaign numbers for analysis, makes it shine.

scr1

 • Comparison of time intervals (and other segments as well) could have also been done although it is a shame that it wasn’t a feature until the release of version 2.0.
 • Grouping (dimensions in any reports) – this is something that can be done in Google Analytics via ”Customize” button. And now in Yandex.Metrika 2.0 dimensions may be added, changed and rearranged directly in any report too. Pure fun!
 • Overall interface and usability improvements. Although a lot of people has started whining nostalgically about the simplicity of the old interface, personally I found the new interface to be more usable and flexible which is exactly why I like it so much.

The 3 main reasons to use Yandex.Metrika and dealing with the loss of keywords data. 

In my opinion, there is an opportunity that Yandex.Metrika will catch the attention of professional users, (myself included); who until recently, used Yandex.Metrika exclusively for these 3 main reasons (the 4-th may be «Targeting Call» add-in, that is the native Yandex call-tracking solution. This is, however, out of the scope of this post and available only for advertisers in selected cities in Russia):

 • Creating remarketing lists for use in PPC advertising on Yandex.Direct and on display advertising on Yandex.BaYan.
 • A beautiful, free and built-in tool called WebVisor (a former start-up in the past that was acquired by Yandex in 2010 and later integrated into Yandex.Metrika), which is basically a mouse-tracking analytics tool. Think of it as free MouseFlow or ClickTale «Lite».
 • Getting all search terms for PPC traffic from Yandex.Direct and for organic traffic from Yandex (something you cannot do anymore in Google Analytics).

And the last one requires more explanation as Yandex announced earlier this year, that it will soon start to encrypt all referrer data making it inaccessible for 3-rd party systems and tools. Yandex here has concerns about protecting users’ privacy and has followed the trend that was started by Google last year. What this means is that all keyword data from Yandex will be fully accessible only through Yandex own tools: Yandex.Metrika and Yandex.Webmaster. In the following image you can see the growth of the amount of (not set) keywords for organic traffic from Yandex on a sample site.

scr2

In other words, that now you will be able to find search terms from paid and organic search traffic from Yandex only in Yandex.Metrika. As a result, this will force internet marketers in Russia to move to Yandex.Metrika as their primarily tool for analysis of Yandex campaigns and organic traffic from Yandex. 

And if you have already had some visitors from Yandex or done some PPC advertising in Yandex, but haven’t installed Yandex.Metrika yet, then stop reading and install it right now! 

What will come to Yandex.Metrika 2.0 next.

The Yandex.Metrika project manager was kind enough to participate in a discussion in the PPC professionals community on Facebook, listening to feedback and offering suggestions. 

In those discussions, he said that WebWisor, site performance and other reports will be added shortly and he suggested to continue to use both old and new versions for now in order to have access to those reports. He also mentioned that more detailed data regarding Yandex Direct campaigns (including expenditures) will be added later. 

When all of these features will be added to Metrika 2.0, then the access to the old Metrika will be closed. Therefore, it’s better to become familiar with it now, so that it will become very easy for almost anyone familiar with web-analytics basics as well as those who have experience with any other analytics tool.

Simplicity is the key feature.

And regarding lack of Yandex.Metrika features, unfortunately, there is neither advanced multichannel attribution (first and last click attribution at the time of writing), nor custom dimensions as in Universal Analytics. No changes to e-commerce reports, which are more limited and poor compared to Google Analytics. Also, the curren beta of Yandex Metrika 2.0 is available only in the Russian language.

And, of course, it is now impossible to catch up to the complicated feature set of Universal Analytics but that is not the goal for Yandex, as it is trying to make Yandex.Metrika friendlier to a broader audience (definitely not for Digital Analytics geeks only) and therefore it has to have a clear focus on an «easy-to-use yet flexible» product. The fewer unnecessary options – the better. I have to agree, that sometimes that «simplicity» is attracting me and keeps me using Yandex.Metrika from time to time (when I don’t need the extra features of Google Analytics). 

The final thoughts.

To sum up, the most fascinating thing to me is that Yandex finally did it. As Yandex.Metrika over the last few months and even years, has looked more and more outdated in comparison to Google Analytics (and all the new and outstanding features and possibilities of UniversalAnalytics). But now as the new platform has finally been released, the new features will appear more rapidly, making it more and more applicable to real-life web-analytics tasks. Let’s see how it goes.

If you want to know more about Yandex.Metrika or you think it could be of benefit to your business, please don’t hesitate to contact me or my colleagues at Tulos.

The post Say ”Privet!” (”Hello!”) to Yandex.Metrika 2.0 appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/say-privet-hello-yandex-metrika-2-0/feed/ 0
Sisältömarkkinointi – viisi vinkkiä sisällöntuotantoon http://www.tulos.fi/sisaltomarkkinointi http://www.tulos.fi/sisaltomarkkinointi#comments Tue, 05 Aug 2014 08:08:20 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11200 Mielenkiintoista sisältöä luetaan ja jaetaan mielellään eri kanavissa. Koska sisältöä on tarjolla valtava määrä ja uutta tuotetaan jatkuvasti, on yksittäisen jaetun sisällön elinaika on hyvin lyhyt. Kun haluat, että sisältösi tavoittaa laajemman yleisön pidemmällä aikavälillä, […]

The post Sisältömarkkinointi – viisi vinkkiä sisällöntuotantoon appeared first on Tulos.

]]>
Mielenkiintoista sisältöä luetaan ja jaetaan mielellään eri kanavissa. Koska sisältöä on tarjolla valtava määrä ja uutta tuotetaan jatkuvasti, on yksittäisen jaetun sisällön elinaika on hyvin lyhyt. Kun haluat, että sisältösi tavoittaa laajemman yleisön pidemmällä aikavälillä, astuu kuvaan hakukoneoptimointi. Sen avulla sisältösi nousee aiheesta kiinnostuneiden hakutuloksiin vielä kuukausienkin päästä.

 

Viisi tapaa huomioida lukijat sisältömarkkinoinnissa

 

 1. Päätä etukäteen kenelle kirjoitat

Oletko miettinyt kenelle kirjoitat? Kannattaisi. Eri ihmiset ovat kiinnostuneet tarkastelemaan asioita eri näkökulmista. Yhdellä näkökulmalla et millään tavoita kaikkia, etkä voi kirjoittaa kaikista näkökulmista yhtä aikaa.

 

 1. Vastaa johonkin ajankohtaiseen kysymykseen

Ihmiset yleensä lukevat erilaisia tekstejä löytääkseen ratkaisuja ongelmiinsa, olivatpa ne pieniä tai suuria. Sisältö, joka vastaa selväsanaisesti johonkin tiettyyn ongelmaan nousee helposti suosituksi. Ajankohtaisista teemoista tehdään myös enemmän hakuja.

 

 1. Kirjoita mutkatonta ja informatiivista tekstiä

Yhdessä tekstissä ei kannata syleillä koko maailmaa, vaan keskittyä ratkaisemaan yksi ongelma. Liian monitahoinen teksti menettää helposti lukijan mielenkiinnon. Mikäli ongelma on osa isompaa kokonaisuutta, voit rakentaa tekstisarjan.

Kirjoittaessa kannattaa käyttää selkeää kieltä. Käyttäessäsi erityistermejä, suosittelen, että avaat niiden merkitykset lukijalle tai jopa linkität selittävään lähteeseen. Kirjoita auttaaksesi lukijaa, älä mainostaaksesi itseäsi tai yritystäsi. Mainosteksti karkottaa tehokkaasti lukijat.

 

 1. Panosta houkuttelevaan otsikkoon

Houkuttelevan otsikon perässä siirrytään helposti lukemaan. Mikäli sisältö on hyvää, se luetaan loppuun ja halutaan jakaa edelleen. Suosittelen panostamaan otsikon muotoiluun, vaikka se tuntuisikin työläältä. Huono otsikko tuo merkittävästi vähemmän lukijoita, vaikka itse sisältö olisikin laadukasta.

 

 1. Tue jakamista kuvin ja videoin

Kuvien ja videoiden avulla tuet viestiäsi. Varmista myös, että lukija voi sisältöäsi jakaessa hyödyntää käyttämääsi kuvitusta. Muun muassa LinkedIn, Facebook ja Google + antavat kuvalle tekstiä jaettaessa ison roolin. Hyvä kuva toimii katseenvangitsijana ja varmistaa, että sisältösi huomataan.

 

Viisi keinoa parantaa sisältöjen hakukonenäkyvyyttä

 

 1. Valitse yhdestä kolmeen tärkeintä avainsanaa ja käytä niitä

Kun käyttäjä hakee hakukoneen avulla vastausta ongelmaansa, pyrkii hakukone tarjoamaan parhaiten hakutermeihin osuvia sisältöjä. Tällöin on olennaista, että niin otsikossasi kuin tekstissäsikin on käytetty aiheeseen liittyviä avainsanoja. Käytä avainsanoja kuitenkin harkiten ja luontevasti osana tekstiä. Älä spämmää niillä.

 

 1. Panosta sisällön laatuun määrän kustannuksella

Kannattaa panostaa laadukkaaseen sisältöön ja muistaa, että pelkästään sisältösi pituudella ei ole vaikutusta sen löydettävyyteen. Kirjoita mieluiten lyhyt ja ytimekäs teksti ja vältä pitkää jaarittelua asiasta ja sen vierestä.

 

 1. Kuvat ja videot

Sisältöön liittyvien kuvien ja videoiden nimeämisessä kannattaa hyödyntää valittuja avainsanoja. Näin myös kuvat ja videot ohjaavat hakuliikennettä itse sisältöön. Klikkaa Googlen kuvien ja videoiden hakukoneoptimointiohjeeseen saadaksesi lisätietoja.

 

 1. Rakenna vähitellen linkkiverkostoa

Hakukoneet arvostavat sisältöjä, joihin on paljon linkkejä. Kannattaakin aloittaa linkittämällä aiheeseen liittyviä sisältöjä keskenään. Kommentoidessasi muiden kirjoituksia tai julkaistessasi sisältöä ulkopuolisella sivustolla, voit linkittää samalla oman sivustosi sisältöön. Fiksut, asiaan kuuluvat linkitykset ovat yleensä aina sallittuja. Lisäksi kannattaa rohkeasti pyytää ulkopuolisia linkittämään omaan sisältöön. Hyvin perusteltuun, kohteliaaseen pyyntöön on vaikea vastata kieltävästi.

 

 1. Panosta jakamiseen eri kanavissa

Jotta kaikki tietävät hyvästä sisällöstäsi, muista jakaa sitä aktiivisesti ja osallistu aiheeseen liittyviin keskusteluihin. Käytä useita eri kanavia, kohderyhmästäsi riippuen. Suuri yleisö löytää sisältösi nopeasti, kun tarjoat sitä useissa eri kanavissa. Sosiaalisen median jakojen myötä myös passiiviset tiedonhakijat eli henkilöt, jotka eivät aktiivisesti hae tietoa aiheesta, ohjautuvat helpommin lukemaan sisältöäsi. Sosiaalisen median jaot parantavat sisältösi näkyvyyttä myös Googlen näkökulmasta, jolloin sisältösi nousee aiempaa korkeammalle hakutuloksissa.

 

Toivottavasti nämä vinkkini tuovat helpotusta sisältömarkkinoinnin toteutukseen. Kun haluat tehdä sisältömarkkinointia ja luoda omaa sisältöä, muista panostaa laatuun niin lukijan kuin hakukoneidenkin näkökulmasta. Näin saat parhaat tulokset!

The post Sisältömarkkinointi – viisi vinkkiä sisällöntuotantoon appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/sisaltomarkkinointi/feed/ 0