Tulos http://www.tulos.fi Enemmän oikeita asiakkaita verkosta Mon, 01 Sep 2014 11:21:17 +0000 fi hourly 1 Tulos sparraamassa yritysjohtoa Digitaalinen Polku -ohjelmassa http://www.tulos.fi/artikkelit/tulos-mukana-sparraamassa-yritysjohtoa-digitaalinen-polku-ohjelmassa/ http://www.tulos.fi/artikkelit/tulos-mukana-sparraamassa-yritysjohtoa-digitaalinen-polku-ohjelmassa/#comments Mon, 01 Sep 2014 09:48:20 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11301 Ohjelmaan osallistuvat yritykset saavat avukseen mentoripalvelun ja alan parhaiden osaajien verkoston digiliiketoimintansa vauhdittamiseen. Yritysjohtajille tarjotaan mentoriryhmän tuen lisäksi digitaalisen johtajuuden koulutusta ja yrityskohtainen työpaja. Tulos Helsinki Oy kuuluu Digitaalinen Polku -ohjelman ohjausryhmään ja tarjoaa asiantuntijasisältöjä ohjelmaan […]

The post Tulos sparraamassa yritysjohtoa Digitaalinen Polku -ohjelmassa appeared first on Tulos.

]]>
Ohjelmaan osallistuvat yritykset saavat avukseen mentoripalvelun ja alan parhaiden osaajien verkoston digiliiketoimintansa vauhdittamiseen. Yritysjohtajille tarjotaan mentoriryhmän tuen lisäksi digitaalisen johtajuuden koulutusta ja yrityskohtainen työpaja. Tulos Helsinki Oy kuuluu Digitaalinen Polku -ohjelman ohjausryhmään ja tarjoaa asiantuntijasisältöjä ohjelmaan valituille yrityksille sekä kaikille avointa koulutusta.

Digitaalinen Polku on konkreettista apua yritysjohdolle

Kauppakamarin koordinoiman ohjelman avulla saat käyttöösi parhaat asiantuntijaresurssit yrityksesi digitaalisen liiketoiminnan kehittämiseen.

 • Saat käyttöösi mentoriryhmän ja osaajaverkoston.
 • Kasvatat digitaalista johtajuuttasi.
 • Tunnistat liiketoimintasi muutospisteet.
 • Voit hyödyntää ohjelman verkostoja.

Informaatioteknologia ja digitalisaatio ovat mullistaneet vauhdilla kokonaisia toimialoja, ja tulevaisuudessa muutosvauhti vain kiihtyy. Digitalisaatio lisää kilpailua, muuttaa kulutustottumuksia ja liiketoimintamalleja. Kilpailukykyisten tuotteiden, palvelujen ja uusien liiketoimintamallien kehittäminen vaatii yritysjohdolta ja hallitusten jäseniltä visionäärisyyttä ja ymmärrystä uusien teknologioiden vaikutuksista ja mahdollisuuksista”, toteaa ohjelman suojelija, Hankenin professori Anne Brunila.

 

Tällaisia osallistujia ohjelmaan etsitään

 • Olet yrityksesi toimitusjohtaja, hallituksen jäsen tai ylimmän johtoryhmän jäsen.
 • Yrityksesi on kasvuhakuinen.
 • Haluatte olla mukana digitaalisessa muutoksessa.
 • Satsaatte osaamiseen ja olette valmiita käyttämään ulkopuolisia asiantuntijoita.
 • Annat palautteen Digitaalisen Polun sisällöstä ja nostat esiin kehityskohteita.
 • Toimit referenssinä muille yrityksille.

Vauhdita digitaalista liiketoimintaasi, kerro kiinnostuksesi!

Mukaan pilottihankkeeseen mahtuu 15 yritystä. Jos olet yrityksesi johtoryhmässä ja/tai hallituksessa, ja olet kiinnostunut osallistumaan, hae mukaan 1.9.2014–30.9.2014 osoitteessa digitaalinenpolku.fi. Lisätietoja antaa hankkeen vetäjä Heikki Halme, Keskuskauppakamari p. 040 590 1741, heikki.halme@chamber.fi

 

Digitaalinen Polku -ohjelman tukijat:

Keskuskauppakamari, Helsingin Kauppakamari, Solita, Futurice, Frantic, Sofokus, Tulos, Enfo, Microsoft, Fujitsu, Paytrail, TEM, Etla, Tekes ja Teknologiateollisuus.

Ohjelman sivut löydät täältä: www.digitaalinenpolku.fi

 

The post Tulos sparraamassa yritysjohtoa Digitaalinen Polku -ohjelmassa appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/tulos-mukana-sparraamassa-yritysjohtoa-digitaalinen-polku-ohjelmassa/feed/ 0
Aloita Facebook-mainonta – maksaville asiakkaille http://www.tulos.fi/artikkelit/aloita-facebook-mainonta-maksaville-asiakkaille/ http://www.tulos.fi/artikkelit/aloita-facebook-mainonta-maksaville-asiakkaille/#comments Tue, 26 Aug 2014 05:23:52 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11266 Täytyykö Facebook-tykkääjien tavoittamisesta maksaakin? Ilman mainontaa kukaan ei näe sivumme päivityksiä! Kuvakoot muuttuivat ja mainospaikat Facebook-sivulla vähenivät! Facebook-käyttäjien ja -mainostajien keskuudessa kuohuu säännöllisesti. Kohua aiheuttavat useimmiten ulkoasun uudistukset ja algoritmin päivitykset – ylipäätään kaikki muutokset, […]

The post Aloita Facebook-mainonta – maksaville asiakkaille appeared first on Tulos.

]]>
Täytyykö Facebook-tykkääjien tavoittamisesta maksaakin? Ilman mainontaa kukaan ei näe sivumme päivityksiä! Kuvakoot muuttuivat ja mainospaikat Facebook-sivulla vähenivät!

Facebook-käyttäjien ja -mainostajien keskuudessa kuohuu säännöllisesti. Kohua aiheuttavat useimmiten ulkoasun uudistukset ja algoritmin päivitykset – ylipäätään kaikki muutokset, joilla Facebook pyrkii kehittämään palveluaan.

Kun tunnekuohu laantuu ja vaahto on pyyhitty suupielistä, markkinoijan kannattaa kääntää katseensa Facebookin tarjoamiin uusiin mahdollisuuksiin. Oikealla kohdistuksella pääset jälleen kiinni kannattavaan Facebook-mainontaan.

Kerro tarjonnastasi sivustosi kävijöille

Ensimmäinen askel tehokkaampaan Facebook-markkinointiin on uudelleenmarkkinointipikselin asentaminen sivustollesi. Voit markkinoida esimerkiksi pelkästään valitsemiesi tuotekohtaisten sivujen kävijöille, aivan kuten AdWords-mainonnassa. Näin tavoitat sivustosi kävijät, joilla on jo herännyt kiinnostus tarjontaasi.

Kun haluat viedä kohdistuksen vielä pidemmälle, voit suunnata oman kampanjan asiakkaille, jotka ovat aiemmin tehneet ostoksen sivuillasi. Tyytyväisillä asiakkailla on luultavasti hyvä motiivi ostaa sinulta myös jatkossa. Pidä heistä kiinni.

Tavoittele samankaltaisia asiakkaita

Miltä kuulostaa, jos tavoittaisit vielä paljon nykyistä asiakaskuntaasi suuremman joukon, joka kuitenkin muistuttaa erittäin paljon ostoksen tehneitä asiakkaitasi? Joukossa voi olla yhteisiä tekijöitä elämänvaiheesta samankaltaisiin kiinnostuksen kohteisiin: nuoret vanhemmat etsivät lastenvaatteita, ulkoilijat hakevat varusteita seuraavalle vaellukselle.

Kun kohdistat Facebook-kampanjan algoritmiin perustuvan profiloinnin kautta löytyneille samankaltaisille yleisöille, pääset kertomaan tarjonnastasi asiakkaille, joiden kiinnostuksen todennäköisyys perustuu pelkkää ikää ja sukupuolta vahvempiin tekijöihin.

Älä myöskään unohda Facebook-sivusi nykyisiä tykkääjiä. Voit koostaa kampanjaasi varten samankaltaisen yleisön myös tykkääjiä muistuttavista asiakkaista. Kyse on kuitenkin ydinjoukosta, joka haluaa tietää tarjonnastasi lisää.

Lopuksi: Facebook-mainostajan muistilista

Facebook-mainostajan kannattaa pitää mielessään ainakin kolme periaatetta:

 1. Uudistuksia tulee jatkossakin. Keskity niiden antamiin mahdollisuuksiin ja ota ne käyttöön edelläkävijöiden joukossa.
 2. Mitä rajallisempi budjettisi on, sitä suurempi on paine suunnitella budjetin käyttö järkevästi: suuntaa mainonta yleisöille, joissa on eniten potentiaalia. Älä hae näyttöjä, hae ihmisiä.
 3. Tarjoa mielekästä sisältöä – myös mainonnassa. Mieti, miten voisit oikeasti palvella asiakastasi markkinoinnin keinoin.

Facebook-käyttäjät tarkistavat uutisvirran tapahtumat keskimäärin 14 kertaa päivässä. Käytä se hyödyksesi: näin huikea ote käyttäjistä katoaisi, ellei Facebook haluaisi myös mainonnan tavoittavan oikeat ihmiset oikeaan aikaan.

The post Aloita Facebook-mainonta – maksaville asiakkaille appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/aloita-facebook-mainonta-maksaville-asiakkaille/feed/ 0
HTTPS tuo paremmat hakutulossijoitukset? http://www.tulos.fi/artikkelit/https-tuo-paremmat-hakutulossijoitukset/ http://www.tulos.fi/artikkelit/https-tuo-paremmat-hakutulossijoitukset/#comments Wed, 20 Aug 2014 09:32:19 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11261 Https on suojattu tiedonsiirtomenetelmä Verkkosivustojen osoitteet alkavat yleensä rimpsulla http://, jota nykyään tuskin kukaan viitsii edes kirjoittaa. Monilla on tapana usein jopa vain googlata haluamansa osoite, vaikka www.tulos.fi. Http on lyhenne sanoista hypertext transfer protocol, […]

The post HTTPS tuo paremmat hakutulossijoitukset? appeared first on Tulos.

]]>
Https on suojattu tiedonsiirtomenetelmä

Verkkosivustojen osoitteet alkavat yleensä rimpsulla http://, jota nykyään tuskin kukaan viitsii edes kirjoittaa. Monilla on tapana usein jopa vain googlata haluamansa osoite, vaikka www.tulos.fi.

Http on lyhenne sanoista hypertext transfer protocol, mikä tarkoittaa verkossa tapahtuvan tiedonsiirron käytäntöä. Kun perään lisätään vielä s lyhenteenä sanasta secure, saadaan https, joka tarkoittaa suojattua tiedonsiirtoa. Tiedot salataan SSL (secure sockets layer)- tai uudemman TLS (transport layer security)-menetelmän avulla.

Suojattu tiedonsiirto on vanha tuttu juttu

Verkossa siirrettävien tietojen salaaminen on erityisen perusteltua esimerkiksi silloin, kun käyttäjät antavat palveluun henkilötietojaan. Näin on esimerkiksi tällä hetkellä vakuutusyhtiö Ifin etusivulla, johon voi syöttää K-Plussa-korttinsa tiedot. Verkkopankit ja verkkokauppojen ostoprosessit ovat jo useita vuosia olleet https-suojattuja.

Googlen omat palvelut ovat myös jo pitkään olleet https-protokollan takana. Nyt ajatuksena on parantaa koko verkon turvallisuutta suosimalla https-suojattuja sivustoja.

Koska Googlen tekemä testaus, jossa https-osoitteita on suosittu, on tuottanut laadukkaan näköisiä hakutuloksia, he ovat päättäneet tehdä https:n käytöstä hakutulossijoituksiin vaikuttavan tekijän. Se ei ole merkittävä tekijä, mutta pieni plussa – ei edes se kirsikka, vaan pikemminkin ne nonparellit kakun päällä. Tällä halutaan motivoida sivustoja siirtymään ennen pitkää käyttämään https-protokollaa.

Kannattaako siirtyä nyt vai myöhemmin?

Https:n käyttö kuulostaa periaatteessa järkevältä ajatukselta. Emme kuitenkaan suosittele suin päin siirtymään https-protokollan käyttöön. Kun harkitset siirtymistä, ota huomioon seuraavat asiat:

 1. Siirtymä tarkoittaa jokaisen sivustosi osoitteen muuttumista. Tarvitset siis 301-uudelleenohjauksen, joka ohjaa käyttäjät aikaisempien http-alkuisten linkkien kautta https-alkuisiin uusiin osoitteisiin. Uudelleenohjaus, vaikka se olisi oikein tehty 301-ohjaus, viiltää aina siivun hakukonenäkyvyydestä.
 2. Https:n käyttöönotto saattaa joissain tapauksissa hidastaa sivustoa. Sivuston nopea toiminta on todennäköisesti merkittävämpi hakutulossijoituksiin vaikuttava tekijä kuin https:n käyttö.
 3. Https voi aiheuttaa haasteita sivuston skaalautuvuuden suhteen. Https-protokollaa käytettäessä vanhoille selaimille pitää erikseen määritellä, mitä selaimen välimuistiin tallentuu. Uusimmissa selaimissa tämä on korjattu, ja välimuisti toimii samalla tavalla kuin http-protokollassa.

 

Jos edessä on sivustouudistus, jossa sivuston kaikkien sivujen osoitteet vaihtuvat, siinä yhteydessä https voi olla hyvä valinta. Hakutulossijoitusten vuoksi ratkaisua ei ole syytä hätiköidä.

The post HTTPS tuo paremmat hakutulossijoitukset? appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/https-tuo-paremmat-hakutulossijoitukset/feed/ 4
9 menestynyttä suomalaista verkkokauppiasta http://www.tulos.fi/artikkelit/kylla-osaamme-9-kansainvalisesti-menestynytta-suomalaista-verkkokauppiasta/ http://www.tulos.fi/artikkelit/kylla-osaamme-9-kansainvalisesti-menestynytta-suomalaista-verkkokauppiasta/#comments Mon, 18 Aug 2014 13:29:54 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11253 Suomalaiset voivat menestyä verkkokaupassa siinä missä muutkin! Lue yhdeksän positiivista esimerkkiä suomalaisista menestyjistä Digitalist Networkista.  

The post 9 menestynyttä suomalaista verkkokauppiasta appeared first on Tulos.

]]>
Suomalaiset voivat menestyä verkkokaupassa siinä missä muutkin! Lue yhdeksän positiivista esimerkkiä suomalaisista menestyjistä Digitalist Networkista.

 

The post 9 menestynyttä suomalaista verkkokauppiasta appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/kylla-osaamme-9-kansainvalisesti-menestynytta-suomalaista-verkkokauppiasta/feed/ 0
Testaatko jo tuotetekstisi? Näillä ohjeilla pääset alkuun http://www.tulos.fi/artikkelit/tuo-tekstien-tekemiseen-testaamisen-kulttuuri/ http://www.tulos.fi/artikkelit/tuo-tekstien-tekemiseen-testaamisen-kulttuuri/#comments Thu, 14 Aug 2014 05:26:54 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11211 Sisällön testaaminen on yksinkertaista. Testaamisen 6 kohtaa ovat: 1. Kirjoita alkuperäiselle (A) verkkokauppasi tuotetekstille kilpaileva, *myyvempi versio (B). 2. Avaa testityökalu, vaikkapa Visual Website Optimizer tai Optimizely. 3. Pistä testi päälle. Siihen menee minuutteja. 4. Anna […]

The post Testaatko jo tuotetekstisi? Näillä ohjeilla pääset alkuun appeared first on Tulos.

]]>
Sisällön testaaminen on yksinkertaista.

Testaamisen 6 kohtaa ovat:

1. Kirjoita alkuperäiselle (A) verkkokauppasi tuotetekstille kilpaileva, *myyvempi versio (B).
2. Avaa testityökalu, vaikkapa Visual Website Optimizer tai Optimizely.
3. Pistä testi päälle. Siihen menee minuutteja.
4. Anna testin olla päällä tarpeeksi kauan. Esimerkiksi VWO:n työkalulla voit laskea kestoa.
5. Analysoi tulokset ja laita voittava versio liveksi.
6. Nauti tuloksista.

Myyvät tuotetekstit tuovat 50 prosenttia enemmän myyntiä, testatusti.

Tekstien testaamisesta on helppoa lähteä liikkeelle, koska silloin ei tarvita teknisiä resursseja. A/B-testaaminen voi olla raskas prosessi, jos muutoksia tehdään esimerkiksi ostoputkeen, jolloin tarvitaan jo koodausta ja visuaalista suunnittelua. Isompien muutosten saaminen sivuille voi myös viedä aikaa.

Testattu, paremmin myyvä tekstiversio on helppo vaihtaa sivuille, kun taas teknisiä muutoksia sisältävä muutospyyntö menee monesti kuukausien tuotantojonoon tekniselle toimittajalle.

Esimerkki tekstimuutoksesta

Tässä elävän elämän esimerkki verkkokaupassa tehdystä yksinkertaisesta tekstimuutoksesta ostoputkessa. Kyseessä on otsikkoteksti tilauksen tarkistusvaiheessa:

Versio A:

Tilaus

Versio B:

Tarkista tilauksesi tiedot ja siirry maksamaan.

Arvatkaa, kumpi versio toi 15 prosenttia enemmän myyntiä?

 

Älä siis suotta vaivaudu muokkaamaan sisältöjäsi, jos et testaa niiden toimivuutta. Otetaan sisältötekemisessä käyttöön testaamisen kulttuuri!


Tämä postaus jatkaa minisarjaa myyvistä verkkokaupan tuoteteksteistä. Seuraa @Tulos_Helsinki ja @SuviJohansson sekä #verkkokauppa. Seuraava osio käsittelee verkkotekstejä ja asiakaspalvelua.

Edellinen osa: Tuoteteksti on verkkokauppasi paras myyjä

*Myyvä tuoteteksti myy aktiivisesti eli palvelee vastaamalla lukijan kysymyksiin, toiveisiin ja tarpeisiin. Tuotetiedot esitetään myös hyötyinä. Käyttäjää ohjataan toimimaan. Tästä myöhemmin lisää.

The post Testaatko jo tuotetekstisi? Näillä ohjeilla pääset alkuun appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/tuo-tekstien-tekemiseen-testaamisen-kulttuuri/feed/ 0
Say ”Privet!” (”Hello!”) to Yandex.Metrika 2.0 http://www.tulos.fi/artikkelit/say-privet-hello-yandex-metrika-2-0/ http://www.tulos.fi/artikkelit/say-privet-hello-yandex-metrika-2-0/#comments Tue, 12 Aug 2014 12:00:21 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11223 What’s new in Yandex.Metrika 2.0 I first heard about Metrika 2.0 during the iMetrics’ 2013 (Russian web-analytics conference) which was where it was announced. I was also glad to hear, that the segmentation would be included […]

The post Say ”Privet!” (”Hello!”) to Yandex.Metrika 2.0 appeared first on Tulos.

]]>
What’s new in Yandex.Metrika 2.0

I first heard about Metrika 2.0 during the iMetrics’ 2013 (Russian web-analytics conference) which was where it was announced. I was also glad to hear, that the segmentation would be included amongst the other improvements. 

Even though many of the new features will not impress anybody working seriously with Google Analytics, and I am not talking about hard-core Analytics users, but now that the public beta has been released and I do see significant growth of the Yandex.Metrika 2.0 when compared to the old version.

Let’s return to what’s new and what I like the most:

 • Finally, there is an ability to create segments, although it is not as straight forward as it is in Google Analytics. But, the ability to add lists of parameters, for example, a list of campaign numbers for analysis, makes it shine.

scr1

 • Comparison of time intervals (and other segments as well) could have also been done although it is a shame that it wasn’t a feature until the release of version 2.0.
 • Grouping (dimensions in any reports) – this is something that can be done in Google Analytics via ”Customize” button. And now in Yandex.Metrika 2.0 dimensions may be added, changed and rearranged directly in any report too. Pure fun!
 • Overall interface and usability improvements. Although a lot of people has started whining nostalgically about the simplicity of the old interface, personally I found the new interface to be more usable and flexible which is exactly why I like it so much.

The 3 main reasons to use Yandex.Metrika and dealing with the loss of keywords data. 

In my opinion, there is an opportunity that Yandex.Metrika will catch the attention of professional users, (myself included); who until recently, used Yandex.Metrika exclusively for these 3 main reasons (the 4-th may be «Targeting Call» add-in, that is the native Yandex call-tracking solution. This is, however, out of the scope of this post and available only for advertisers in selected cities in Russia):

 • Creating remarketing lists for use in PPC advertising on Yandex.Direct and on display advertising on Yandex.BaYan.
 • A beautiful, free and built-in tool called WebVisor (a former start-up in the past that was acquired by Yandex in 2010 and later integrated into Yandex.Metrika), which is basically a mouse-tracking analytics tool. Think of it as free MouseFlow or ClickTale «Lite».
 • Getting all search terms for PPC traffic from Yandex.Direct and for organic traffic from Yandex (something you cannot do anymore in Google Analytics).

And the last one requires more explanation as Yandex announced earlier this year, that it will soon start to encrypt all referrer data making it inaccessible for 3-rd party systems and tools. Yandex here has concerns about protecting users’ privacy and has followed the trend that was started by Google last year. What this means is that all keyword data from Yandex will be fully accessible only through Yandex own tools: Yandex.Metrika and Yandex.Webmaster. In the following image you can see the growth of the amount of (not set) keywords for organic traffic from Yandex on a sample site.

scr2

In other words, that now you will be able to find search terms from paid and organic search traffic from Yandex only in Yandex.Metrika. As a result, this will force internet marketers in Russia to move to Yandex.Metrika as their primarily tool for analysis of Yandex campaigns and organic traffic from Yandex. 

And if you have already had some visitors from Yandex or done some PPC advertising in Yandex, but haven’t installed Yandex.Metrika yet, then stop reading and install it right now! 

What will come to Yandex.Metrika 2.0 next.

The Yandex.Metrika project manager was kind enough to participate in a discussion in the PPC professionals community on Facebook, listening to feedback and offering suggestions. 

In those discussions, he said that WebWisor, site performance and other reports will be added shortly and he suggested to continue to use both old and new versions for now in order to have access to those reports. He also mentioned that more detailed data regarding Yandex Direct campaigns (including expenditures) will be added later. 

When all of these features will be added to Metrika 2.0, then the access to the old Metrika will be closed. Therefore, it’s better to become familiar with it now, so that it will become very easy for almost anyone familiar with web-analytics basics as well as those who have experience with any other analytics tool.

Simplicity is the key feature.

And regarding lack of Yandex.Metrika features, unfortunately, there is neither advanced multichannel attribution (first and last click attribution at the time of writing), nor custom dimensions as in Universal Analytics. No changes to e-commerce reports, which are more limited and poor compared to Google Analytics. Also, the curren beta of Yandex Metrika 2.0 is available only in the Russian language.

And, of course, it is now impossible to catch up to the complicated feature set of Universal Analytics but that is not the goal for Yandex, as it is trying to make Yandex.Metrika friendlier to a broader audience (definitely not for Digital Analytics geeks only) and therefore it has to have a clear focus on an «easy-to-use yet flexible» product. The fewer unnecessary options – the better. I have to agree, that sometimes that «simplicity» is attracting me and keeps me using Yandex.Metrika from time to time (when I don’t need the extra features of Google Analytics). 

The final thoughts.

To sum up, the most fascinating thing to me is that Yandex finally did it. As Yandex.Metrika over the last few months and even years, has looked more and more outdated in comparison to Google Analytics (and all the new and outstanding features and possibilities of UniversalAnalytics). But now as the new platform has finally been released, the new features will appear more rapidly, making it more and more applicable to real-life web-analytics tasks. Let’s see how it goes.

If you want to know more about Yandex.Metrika or you think it could be of benefit to your business, please don’t hesitate to contact me or my colleagues at Tulos.

The post Say ”Privet!” (”Hello!”) to Yandex.Metrika 2.0 appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/say-privet-hello-yandex-metrika-2-0/feed/ 0
Sisältömarkkinointi – viisi vinkkiä sisällöntuotantoon http://www.tulos.fi/sisaltomarkkinointi http://www.tulos.fi/sisaltomarkkinointi#comments Tue, 05 Aug 2014 08:08:20 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11200 Mielenkiintoista sisältöä luetaan ja jaetaan mielellään eri kanavissa. Koska sisältöä on tarjolla valtava määrä ja uutta tuotetaan jatkuvasti, on yksittäisen jaetun sisällön elinaika on hyvin lyhyt. Kun haluat, että sisältösi tavoittaa laajemman yleisön pidemmällä aikavälillä, […]

The post Sisältömarkkinointi – viisi vinkkiä sisällöntuotantoon appeared first on Tulos.

]]>
Mielenkiintoista sisältöä luetaan ja jaetaan mielellään eri kanavissa. Koska sisältöä on tarjolla valtava määrä ja uutta tuotetaan jatkuvasti, on yksittäisen jaetun sisällön elinaika on hyvin lyhyt. Kun haluat, että sisältösi tavoittaa laajemman yleisön pidemmällä aikavälillä, astuu kuvaan hakukoneoptimointi. Sen avulla sisältösi nousee aiheesta kiinnostuneiden hakutuloksiin vielä kuukausienkin päästä.

 

Viisi tapaa huomioida lukijat sisältömarkkinoinnissa

 

 1. Päätä etukäteen kenelle kirjoitat

Oletko miettinyt kenelle kirjoitat? Kannattaisi. Eri ihmiset ovat kiinnostuneet tarkastelemaan asioita eri näkökulmista. Yhdellä näkökulmalla et millään tavoita kaikkia, etkä voi kirjoittaa kaikista näkökulmista yhtä aikaa.

 

 1. Vastaa johonkin ajankohtaiseen kysymykseen

Ihmiset yleensä lukevat erilaisia tekstejä löytääkseen ratkaisuja ongelmiinsa, olivatpa ne pieniä tai suuria. Sisältö, joka vastaa selväsanaisesti johonkin tiettyyn ongelmaan nousee helposti suosituksi. Ajankohtaisista teemoista tehdään myös enemmän hakuja.

 

 1. Kirjoita mutkatonta ja informatiivista tekstiä

Yhdessä tekstissä ei kannata syleillä koko maailmaa, vaan keskittyä ratkaisemaan yksi ongelma. Liian monitahoinen teksti menettää helposti lukijan mielenkiinnon. Mikäli ongelma on osa isompaa kokonaisuutta, voit rakentaa tekstisarjan.

Kirjoittaessa kannattaa käyttää selkeää kieltä. Käyttäessäsi erityistermejä, suosittelen, että avaat niiden merkitykset lukijalle tai jopa linkität selittävään lähteeseen. Kirjoita auttaaksesi lukijaa, älä mainostaaksesi itseäsi tai yritystäsi. Mainosteksti karkottaa tehokkaasti lukijat.

 

 1. Panosta houkuttelevaan otsikkoon

Houkuttelevan otsikon perässä siirrytään helposti lukemaan. Mikäli sisältö on hyvää, se luetaan loppuun ja halutaan jakaa edelleen. Suosittelen panostamaan otsikon muotoiluun, vaikka se tuntuisikin työläältä. Huono otsikko tuo merkittävästi vähemmän lukijoita, vaikka itse sisältö olisikin laadukasta.

 

 1. Tue jakamista kuvin ja videoin

Kuvien ja videoiden avulla tuet viestiäsi. Varmista myös, että lukija voi sisältöäsi jakaessa hyödyntää käyttämääsi kuvitusta. Muun muassa LinkedIn, Facebook ja Google + antavat kuvalle tekstiä jaettaessa ison roolin. Hyvä kuva toimii katseenvangitsijana ja varmistaa, että sisältösi huomataan.

 

Viisi keinoa parantaa sisältöjen hakukonenäkyvyyttä

 

 1. Valitse yhdestä kolmeen tärkeintä avainsanaa ja käytä niitä

Kun käyttäjä hakee hakukoneen avulla vastausta ongelmaansa, pyrkii hakukone tarjoamaan parhaiten hakutermeihin osuvia sisältöjä. Tällöin on olennaista, että niin otsikossasi kuin tekstissäsikin on käytetty aiheeseen liittyviä avainsanoja. Käytä avainsanoja kuitenkin harkiten ja luontevasti osana tekstiä. Älä spämmää niillä.

 

 1. Panosta sisällön laatuun määrän kustannuksella

Kannattaa panostaa laadukkaaseen sisältöön ja muistaa, että pelkästään sisältösi pituudella ei ole vaikutusta sen löydettävyyteen. Kirjoita mieluiten lyhyt ja ytimekäs teksti ja vältä pitkää jaarittelua asiasta ja sen vierestä.

 

 1. Kuvat ja videot

Sisältöön liittyvien kuvien ja videoiden nimeämisessä kannattaa hyödyntää valittuja avainsanoja. Näin myös kuvat ja videot ohjaavat hakuliikennettä itse sisältöön. Klikkaa Googlen kuvien ja videoiden hakukoneoptimointiohjeeseen saadaksesi lisätietoja.

 

 1. Rakenna vähitellen linkkiverkostoa

Hakukoneet arvostavat sisältöjä, joihin on paljon linkkejä. Kannattaakin aloittaa linkittämällä aiheeseen liittyviä sisältöjä keskenään. Kommentoidessasi muiden kirjoituksia tai julkaistessasi sisältöä ulkopuolisella sivustolla, voit linkittää samalla oman sivustosi sisältöön. Fiksut, asiaan kuuluvat linkitykset ovat yleensä aina sallittuja. Lisäksi kannattaa rohkeasti pyytää ulkopuolisia linkittämään omaan sisältöön. Hyvin perusteltuun, kohteliaaseen pyyntöön on vaikea vastata kieltävästi.

 

 1. Panosta jakamiseen eri kanavissa

Jotta kaikki tietävät hyvästä sisällöstäsi, muista jakaa sitä aktiivisesti ja osallistu aiheeseen liittyviin keskusteluihin. Käytä useita eri kanavia, kohderyhmästäsi riippuen. Suuri yleisö löytää sisältösi nopeasti, kun tarjoat sitä useissa eri kanavissa. Sosiaalisen median jakojen myötä myös passiiviset tiedonhakijat eli henkilöt, jotka eivät aktiivisesti hae tietoa aiheesta, ohjautuvat helpommin lukemaan sisältöäsi. Sosiaalisen median jaot parantavat sisältösi näkyvyyttä myös Googlen näkökulmasta, jolloin sisältösi nousee aiempaa korkeammalle hakutuloksissa.

 

Toivottavasti nämä vinkkini tuovat helpotusta sisältömarkkinoinnin toteutukseen. Kun haluat tehdä sisältömarkkinointia ja luoda omaa sisältöä, muista panostaa laatuun niin lukijan kuin hakukoneidenkin näkökulmasta. Näin saat parhaat tulokset!

The post Sisältömarkkinointi – viisi vinkkiä sisällöntuotantoon appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/sisaltomarkkinointi/feed/ 0
Hakusanamainonnan tulevaisuus: Shopping-mainokset http://www.tulos.fi/artikkelit/shopping-mainokset http://www.tulos.fi/artikkelit/shopping-mainokset#comments Tue, 29 Jul 2014 06:30:58 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11145 Merchant Center ja tuotesyöte Google Merchant Center on erillinen työkalu, joka toimii sekä Shopping-mainoksien että dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin perustana. Google Merchant Center -työkalulla hallinnoidaan verkkokaupan tuotesyötettä. Tuotesyöte on käytännössä tiedosto verkkokaupassa myytävistä tuotteista ja niiden ominaisuuksista […]

The post Hakusanamainonnan tulevaisuus: Shopping-mainokset appeared first on Tulos.

]]>
Merchant Center ja tuotesyöte

Google Merchant Center on erillinen työkalu, joka toimii sekä Shopping-mainoksien että dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin perustana. Google Merchant Center -työkalulla hallinnoidaan verkkokaupan tuotesyötettä. Tuotesyöte on käytännössä tiedosto verkkokaupassa myytävistä tuotteista ja niiden ominaisuuksista kuten tuotteen nimi, väri ja hinta. Tiedosto sisältää myös linkit tuotekuvaan ja tuotesivulle. Vaaditut tiedot tuotteista vaihtelevat maakohtaisesti ja Google tarjoaa avuksi erittäin kattavan listauksen. Tuotesyöte mahdollistaa entistä monipuolisempaa mainontaa, jossa  verkkokaupan yksittäiset tuotteet pääsevät aiempaa paremmin esille.

Shopping-mainokset

Shopping- mainokset ovat kuvallisia tuotemainoksia jotka ilmestyvät hakutulossivun oikeaan reunaan. Tämä mainosmuoto on aiemmin kulkenut nimellä Product Listing Ads (PLA), mutta on helmikuussa tapahtuneen uudistuksen jälkeen kantanut  nimeä ” Shopping”.

shopping-mainokset

Esimerkki Shopping-mainoksista (Lähde: google.co.uk).

Shopping-mainokset koostuvat tuotekuvasta, otsikosta, hinnasta ja kaupan nimestä. Tuotesyötteessä olevia tietoja käytetään sekä mainoksien luomiseen että näkyyvyden määrittämiseen, joten hyvälaatuinen, runsaasti tietoa sisältävä tuotesyöte lisää näkyvyyttä ja mainonnan toimivuutta. Mainokseen saa myös lisättyä Adwordsin kautta helposti muunneltavissa olevan, lyhyen mainosviestin, esimerkiksi ”ilmainen toimitus!” tai ”Alennukset jopa –50%”.

Shopping tuo asiakkaan askeleen lähemmäksi ostoa ja antaa enemmän tietoa yksittäisistä tuotteista kuin tavallinen Adwords-mainos. Shopping-mainokset ovat myös yksi harvoista tavoista tuoda kuvia Googlen hakutulossivulle. Sen lisäksi että kuvallinen mainos herättää enemmän huomiota, niitä voi myös olla enemmän. Hakutulossivuilla vain yksi tekstimainos per mainostaja voi näkyä kerralla, jolloin se mainos, joka parhaiten vastaa hakutermiä pääsee esille. Shopping-mainokset toimivat hieman eri tavalla, ja yhden mainostajan kaikki hakua vastaavat mainokset voivat näkyä samassa hakutuloksessa. Yllä olevassa kuvassa kaksi mainostajaa (achilles heel ja SportShoes) ovat saaneet enemmän kuin yhden tuotemainoksen näkyviin Shopping-tuloksiin.

Dynaaminen uudelleenmarkkinointi

Onko tämä skenaario tuttu: Käyt suuren, kansainvälisen verkkokaupan sivuilla tutkimassa tuotteita ja sen jälkeen nämä samaiset tuotteet seuraavat sinua ympäri internetiä erinäissä bannerimainoksissa?

dynaaminen-uudelleenmarkkinointiEsimerkki dynaamisesta uudelleenmarkkinoinnista.

Perinteisellä uudelleenmarkkinoinnilla kohdistetaan sisältöverkossa mainontaa jo sivustolla vierailleille siinä toivossa, että kävijät palaisivat takaisin verkkokauppaan ja ostaisivat. Dynaaminen uudelleenmarkkinointi vie tämän kohdennustavan ihan uudelle tasolle. Sen sijaan että kaikille sivuilla vierailleille näytettäisiin samat staattiset bannerit, käytetään hyväksi tuotesyötteen tietoja. Tuotekuvilla räätälöidään jokaiselle kävijälle oma, dynaamisesti rakentuva banneri, joka näyttää kävijälle vain häntä kiinnostavat tuotteet. Dynaaminen uudelleenmarkkinointi tuo mainostajalle myös tiedon missä vaiheessa ostoputkea kävijä poistui sivuilta, jolloin mainota voidaan optimoida sen perusteella.  Kokemukseni mukaan dynaamiset bannerit herättävät enemmän mielenkiintoa ja konvertoituvat staattisia bannereita paremmin.

Miltä nämä uudet Adwords-mainosmuodot kuulostavat, ja oletko jo kokeillut? Kerro näkemyksesi kommenteissa tai lähetä minulle sitä kautta kysymys Shopping-mainoksiin tai dynaamiseen uudelleenmarkkinointiin liittyen. Keskustelen mielelläni aiheesta Twitterissä, löydät minut nimimerkillä @FieSegercrantz.

The post Hakusanamainonnan tulevaisuus: Shopping-mainokset appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/shopping-mainokset/feed/ 2
Tuoteteksti on verkkokauppasi paras myyjä http://www.tulos.fi/artikkelit/tuoteteksti-verkkokauppasi-myyja/ http://www.tulos.fi/artikkelit/tuoteteksti-verkkokauppasi-myyja/#comments Fri, 25 Jul 2014 07:01:30 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=11155 Hyvä tuoteteksti myy keskimäärin – testeihin perustuen – 50 prosenttia paremmin kuin huono. Tuotetekstit ovat yksi verkkokaupan tärkeimmistä myyjistä. Ne puhuvat puolestasi – tai sinua vastaan. Hyvä tuoteteksti myy enemmän ja palvelee paremmin. Olemme vuosien […]

The post Tuoteteksti on verkkokauppasi paras myyjä appeared first on Tulos.

]]>
Hyvä tuoteteksti myy keskimäärin – testeihin perustuen – 50 prosenttia paremmin kuin huono. Tuotetekstit ovat yksi verkkokaupan tärkeimmistä myyjistä. Ne puhuvat puolestasi – tai sinua vastaan. Hyvä tuoteteksti myy enemmän ja palvelee paremmin.

Olemme vuosien verralla tehneet asiakkaillemme verkkotekstejä ja testanneet niiden toimivuutta A/B-testauksella.

Uudistetulla, myyväksi kirjoitetulla tuotetekstillä on saatu esimerkiksi tämän verran enemmän myyntiä:
33 % enemmän myyntiä matkavakuutuksille
26 % autovakuutuksille
53 % merkkirepuille
52 – 230 % sisustustuotteille
55 – 158 % elektroniikkatuotteille.

Kaikki toteutukset on tehty verkkokauppoihin, joilla on jo vuosien oma kokemus tuotemyynnistä. Tulokset on mitattu todellisesta verkkomyynnistä. Ei promootiota tai muita muutoksia sivulla: kaikki tulokset saatu pelkillä tekstimuutoksilla.

Kumman sisällön perusteella ostaisit todennäköisemmin makuualustan ja miksi? Voit klikata kyseisille sivuille kuvasta.

Tässä Stadiumin makuualusta.

makuualusta-stadium-2014

Tai vastaavantyyppinen Varustelekan makuualusta.

makuualusta-varusteleka

 

Tämä postaus aloittaa minisarjan myyvistä verkkokaupan tuoteteksteistä. Seuraa @Tulos_Helsinki ja @SuviJohansson sekä #verkkokauppa. Seuraava postaus käsittelee tuotetekstien testaamista.

The post Tuoteteksti on verkkokauppasi paras myyjä appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/tuoteteksti-verkkokauppasi-myyja/feed/ 0
Kirja-arvostelu: Hakusanamainonnan ABC http://www.tulos.fi/artikkelit/hakusanamainonnan-abc/ http://www.tulos.fi/artikkelit/hakusanamainonnan-abc/#comments Tue, 15 Jul 2014 07:40:13 +0000 http://www.tulos.fi/?post_type=post&p=10971 Hakusanamainonnan ABC julkaistiin tänä vuonna e-kirjana ja myöhemmin painettuna versiona. Salomaa oli suunnitellut kirjan kirjoittamista jo vuosia etukäteen, mutta hän pääsi alkuun vasta osallistuttuaan e-kirjojen kirjoituskurssille. Kirjoittaminen on aina kiinnostanut häntä, ja tässä on lopputulos. Salomaa on […]

The post Kirja-arvostelu: Hakusanamainonnan ABC appeared first on Tulos.

]]>
Saskia Salomaan Hakusanamainonnan ABC -kirjan kansi.Hakusanamainonnan ABC julkaistiin tänä vuonna e-kirjana ja myöhemmin painettuna versiona. Salomaa oli suunnitellut kirjan kirjoittamista jo vuosia etukäteen, mutta hän pääsi alkuun vasta osallistuttuaan e-kirjojen kirjoituskurssille. Kirjoittaminen on aina kiinnostanut häntä, ja tässä on lopputulos. Salomaa on ollut alalla jo seitsemän vuotta, joten kokemusta on kertynyt reilusti. Kirjan tavoitteena on jakaa Salomaalle kertynyttä hiljaista tietoa, jotta muutkin voivat tehdä kustannustehokasta hakusanamainontaa.

Kirjassa on vain 128 sivua, joten se käy tehokkaasti läpi kaikki AdWordsin tärkeimmät osat aina tilin perustamisesta jaettuun budjettiin asti ja paljon muuta siltä väliltä. Kirjassa ilmenee muutamia sellaisia asioita joita voi tehdä eri tavalla, kuten esimerkiksi A/B-testauksen menetelmä, mutta jokainenhan päättää itse miten tiliä haluaa mitata ja optimoida. Sieltä on myös jätetty esimerkiksi dynaamiset kampanjat ja mainokset pois, mutta Salomaa sanoi että raja oli vedettävä johonkin ja dynaamiset kampanjat oli yksi syventäviä asioita jotka eivät tähän kirjaan mahtuneet mukaan.

Kaikkea AdWordsista ei tietenkään saa mahtumaan näin kompaktiin kirjaan, ja ideana onkin antaa lukijalle eväät järkevän hakusanamainonnan aloittamiseen tai jatkamiseen.

Kirja on suunnattu niin aloittelijoille kuin digimarkkinoinnin asiantuntijoille, jotka haluavat oppia AdWordsia. Se on toki hyvää luettavaa myös alan ammattilaisille jotka haluavat päivittää tietojaan tai saada uusia näkökulmia.

Kirjan lukemisen jälkeen lukijalla on mielikuva siitä, miten AdWords toimii. Hän osaa todennäköisesti päättää, haluaako hän ryhtyä tekemään sitä itse vai ulkoistaa hakusanamainonnan jollekin alan toimistolle. Yksi tärkeä oppi kirjassa on se, ettei heti kannata uskoa ensimmäistä myyjää, joka ottaa yhteyttä, vaan tavata palveluntarjoaja kasvotusten ja tehdä päätökset referenssien perusteella.

Kirjan lukeminen pitäisi olla itsestäänselvyys kaikille, jotka haluavat tutustua hakusanamainonnan maailmaan. Voin suositella sitä lämpimästi. Kuten Salomaakin sanoo, kirjan avulla pystyy säästämään satoja, ellei jopa tuhansia euroja, kun osaa perusteet. Se on sitä paitsi riskitön ostos, sillä e-kirjalla on 14 päivän palautusoikeus. Jos kirja ei mielestäsi auta, saat rahasi takaisin. Se  löytyy e-kirjana osoitteesta www.hakusanamainonnanabc.fi tai fyysisessä muodossa esimerkiksi Akateemisesta Kirjakaupasta tai Suomalaisesta Kirjakaupasta.

Saskia Salomaasta:

Saskia_Salomaa_

Salomaalla on seitsemän vuoden kokemus hakusanamainonnasta ja sisällön tuottamisesta. Saskia aloitti hakusanamainontauransa Total Managementissä, joka tunnetaan nykyään NetBoosterina. Sittemmin hän on ollut muun muassa Dagmarilla, Klikillä ja ÖÖÖ:llä. Salomaa perusti Mandarinfish Publishingin 2014 ja julkaisi sen kautta kirjansa. Nykyään hän toimii markkinointipäällikkönä SC5:ssä.

Hän kirjoittaa paraikaa uutta fiktiivistä kirjaa, josta varmasti kuulemme enemmän lähiaikoina.

The post Kirja-arvostelu: Hakusanamainonnan ABC appeared first on Tulos.

]]>
http://www.tulos.fi/artikkelit/hakusanamainonnan-abc/feed/ 0