Tulos Enemmän oikeita asiakkaita verkosta

Google EU:n tutkintaan, koska Google käyttäytyy kuin hakukone :-)

Googlen ja hintavertailusaitti Foundem:in vanha kiista vuodelta 2009 oli tänään monen uutissivuston otsikoissa. Samalla tämä julkisuudessa kokonaan väärin ymmärretty kiista sai uuden ulottuvuuden, kun myös, yllätys yllätys, Microsoft liittyi Foundemin puolelle Googlea vastaan.

EU komissiolle tehdyn valituksen yksi osuus koskee hintavertailupalveluita, joita Google syytösten mukaan laskee keinotekoisesti alemmas hakutuloksissa omia palveluita pönkittääkseen.

STOP, STOP, STOP!

Kyse ei ole, kuten lähes kaikki uutisoivat, siitä että Google keinotekoisesti laskisi muiden verkkopalveluiden sijaintia hakutuloksissa omia palveluita pönkittääkseen. Ymmärrän jos Foundemin omistajat eivät ole iloisia kun heidän verkkopalvelunsa ei sijoitu hyvin Googlessa, kävijämäärät laskevat ja tulot sen mukana. Foundemin perustajien ongelma ei kuitenkaan ole uniikki, koska huonosta hakukonenäkyvydestä kärsii aika monta miljardia verkkopalvelua. Ei tosin Tuloksen asiakkaiden verkkopalvelut!

Syy miksi Foundemin saitin hakukonenäkyvyys on heikko, ei siis ole se mitä Foundem tai Microsoft väittää. Syy Foundemin huonoon hakukonenäkyvyyteen on pähkinäkuoressa seuraava:

  • Ei uniikkia sisältöä (esim. 79 % Foundemin saitista on ns tuplasisältöä)
  • Saitti ei ole hakukoneystävällisesti toteutettu (teknisesti)
  • Liian vähän rakkautta (siis linkkivoimaa / laadukkaita linkkejä)

Samasta aiheesta muualla:

Piditkö artikkelista?

Voit lukea kommentteja ja lisätä oman kommenttisi ja vielä tilata tämän artikkelin kommentit RSS-syötteenä.

Tilaa Tuloksen Blogin RSS-virta Tilaa Tuloksen artikkelit RSS-syötteenä, niin pysyt ajantasalla digitaalisessa markkinoinnissa, tai tilaa samat artikkelit sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella.

Arvostamme yksityisyyttäsi.

Kommentit

Yksi kommentti artikkelista “Google EU:n tutkintaan, koska Google käyttäytyy kuin hakukone :-)”

  1. 1.12.2010 10:09 Tweets that mention Google EU:n tutkintaan, koska Google käyttäytyy kuin hakukone :-) — Topsy.com http://topsy.com/www.tulos.fi/artikkelit/google-eun-tutkintaan-koska-google-kayttaytyy-kuin-hakukone/?utm_source=pingback&utm_campaign=L2


    [...] This post was mentioned on Twitter by Toni Voutilainen, Lasse Larvanko. Lasse Larvanko said: Lue http://www.tulos.fi/artikkelit/google-eun-tutkintaan-koska-google-kayttaytyy-kuin-hakukone/ #Tulos [...]

Kommentoi

pakollinen

pakollinen, mutta ei tule näkyviin

Tuomme sivuillesi kävijöitä ja muutamme heidät asiakkaiksi. Tulos.

Copyright Tulos Helsinki Oy 2008-2014.